Hopp til innhold

Mulig bombefunn kan ha vært skoeske

Politiet i Stockholm er i høyberedskap i forbindelse med Obamas besøk. Meldinger om en mulig bombe skal ha vært en skoeske, og et skarpladd våpen på avveie viste seg å tilhøre politiet selv.

Bombebil utenfor Åhlens

Politiet rykket onsdag formiddag ut til Åhlens i Stockholm sentrum, etter melding om en mistenkelig pakke.

Foto: Helge Carlsen / NRK

Helge Carlsen i Stockholm

Den svenske avisa skrev først at en kilde i politiet fortalte at det var mistanke om at det befant seg en bombe på sentralstasjonen i Stockholm.

I en utdypende melding het det så at en mistenkelig pakke hadde blitt funnet ved varehuset Åhléns i Stockholm sentrum. Avisa har også bilde av en mindre pakke som ligger på toppen av en søppeldunk.

– Skoeske

NRKs reporter sier store deler av fortauet utenfor varehuset en periode var sperret av. Bombeteknikere har vært på plass, men undersøkelsene er nå avsluttet.

Albin Näverberg, presstalsmann ved stockholmspolitiet, avdramatiserer funnet.

– Det er en skoeske man undersøker. Vi undersøker hver eneste dag veldig mange rare saker. Dette er hverdagsmat, sier Näverberg,

Han sier at den angivelige skoesken ikke er av spesiell interesse, til tross for president Obamas besøk.

– Vi setter det ikke i sammenheng med noe besøk.

Etter å ha undersøkt pakken, sier Näverberg at den ikke inneholdt noe av interesse. Politiet avviser overfor Expressen og SVT at at det skal ha blitt funnet en bombe.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Rykket ut etter bombefunn

Store deler av fortauet utenfor varehuset Åhlens ble sperret av etter at det ble meldt om et mulig bombefunn.

Foto: Helge Carlsen / NRK

Fant skarpladd våpen

Tidligere onsdag ble et skarpladd våpen er funnet på et hotell i Stockholm, bare få minutter fra hotellet der USAs president Barack Obama etter alt å dømme skal overnatte.

Ttjenestevåpenet ble funnet på et toalett på hotellet Hilton Stockholm, som ikke ligger langt fra Grand Hotel der Obama trolig skal bo. Avstanden mellom de to hotellene er rundt 1,5 kilometer, dersom man går gjennom Gamla Stan.

Eieren av våpenet er etter alt å dømme en politimann.

– Det dreier seg om et ladd tjenestevåpen som er gjenglemt av en politimann, sier Varg Gyllander, talsmann for politiet i Stockholm, til Expressen.

2000 politimenn

Ifølge avisa tilhører våpenet en av politimennene som er er involvert i sikkerheten rundt presidentbesøket. Det er tidligere kjent at om lag 2000 politimenn er kalt inn i forbindelse med besøket.

Avisa har også snakket med en våpenekspert som tidligere har jobbet for politiet.

– Det er ikke den første gangen en politimann roter bort et våpen, sier Kaj Hahne.

Expressen skriver at bevæpnede Secret Service-vakter har vært i Stockholm siden 25. august, for å forberede besøket.

NRKs reporter i Stockholm forteller at det er store politistyrker utenfor Grand Hotel, der Obama sannsynligvis skal bo det døgnet han er i Sverige. Enkelte demonstranter har allerede blitt bortvist fra plassen utenfor hotellet.

Ifølge NTB har også «Nätverket 4. september» fått tillatelse til å demonstrere, under parolen Nei til big brother Obama».

SISTE NYTT

Siste nytt