Hopp til innhold

– Det er ingen bombe i bilen

Politiet i København opplyser til DR at det ikke var noen bombe i parkeringshuset.

Tirsdag formiddag sperret politiet av Kongens Nytorv i København på grunn av et mistenkelig kjøretøy.

En bomberobot ble sendt til stedet for å undersøke bilen som var rigget til med kabler, ettersom politiet mistenkte at det lå en bombe inne i bilen eller at bilen var gjort om til en «kjørende bombe».

Les: Undersøker mulig bilbombe i København

– Det så ut som en bombe, men det er ikke snakk om en bilbombe. Det er et vitenskapelig forsøk for å undersøke noe, opplyser politiets talsmann Hans Sinding til DR.

Sinding sier at politiet ikke overreagerte, og at de nå skal ta en prat med eieren av bilen, som ikke skal ha hatt onde hensikter med sitt vitenskapelige eksperiment.

(Artikkelen fortsetter etter videoen)

Tirsdag formiddag har politiet avsperret et større område på Kongens Nytorv i København sentrum på grunn av en mistenkelig bil, ifølge Københavns politi. Det er en mistenkelig last på en bil i et underjordisk parkeringshus på Landgreven 2.

VIDEO: Svenske skapte bombekaos i København sentrum

– Bilen tilhører en svensk regissør

Ifølge vitner skal bilen være en Volkwagen Golf med svenske skilter.

Eieren av bilen er den svensk filmregissøren Dan Zethraeus (49) som er på ferie i den danske hovedstaden, skriver Aftonbladet.

Innretningen i bilen skal være en kontruksjon som Zethraeus omtaler som «fremtidens elbil».

– Bilbatteriet lades opp mens man kjører på veien. Jeg hadde tenkt å gjøre flere tester på oppfinnelsen min i morgen. Derfor fjernet jeg ikke konstruksjonen fra bilen før jeg gikk og la meg, forteller Zethraeus til dr.dk.

Han ønsker ikke å avsløre nærmere hvordan oppfinnelsen fungerer, av frykt for at noen skal stjele hans patent.

Zethraeus ønsker derimot å be om unnskyldning for å ha skapt frykt og uro.

Bileieren: -Jeg beklager

Bileieren: – Jeg beklager

– Det er snakk om en oppfinnelse. Jeg hadde ingen anelse om at min oppfinnelse kunne skape så stor oppstandelse, sier Zethraeus, som til daglig jobber for SVT.

– Løse ledninger skapte frykt

Klokken 09.38 fikk politiet melding om en mulig bombe plassert i en bil ved Kongens Nytorv i København sentrum.

Christian Markussen var den første som oppdaget den mistenkelige bilen i København og ringte til politiet like etter klokken 9.30.

– Jeg så ledninger som stakk ut og et bilbatteri under førersetet, sier Markussen til DR.

Politiet i København betegnet situasjonen som alvorlig og evakuerte beboere i området. De sperret også av gatene Borgergate, Store Kongens Gate, Landegreven og Dronningens Tværgate i sentrum.

Christian Markussen var den første som oppdaget den mistenkelige bilen i København og ringte til politiet like etter klokken 9.30. Se Danmarks Radios intervju med ham her.

VIDEO: Se Danmarks Radios intervju med Christian Markussen.

SISTE NYTT

Siste nytt