Hopp til innhold

– Er du sikker på at du vil ringe politiet?

I et videointervju med nyhetsbyrået AP forteller Marte Deborah Dalelv om hvordan resepsjonisten på hotellet tok imot henne, like etter at hun skal ha blitt voldtatt.

Marte Dalelv forteller om hendelsesforløpet etter at hun ble voldtatt.

SE VIDEO: – Jeg brøt sammen etter å ha snakket med pappa, forteller Marte Deborah Dalelv som har latt seg intervjue av det internasjonale nyhetsbyrået AP.

– Jeg gikk ned til resepsjonen og be de ringe politiet. De spurte om jeg var sikker på at jeg ville ringe politiet og jeg svarte ja, for det er slik vi gjør det der jeg kommer fra, forteller Marte Deborah Dalelv om kvelden hun ble voldtatt til nyhetsbyrået AP.

Både norske og internasjonale medier har dekket saken om norske Marte som er fratatt passet og ikke får forlate Dubai.

Hun ble tirsdag dømt for alkoholbruk, sex utenfor ekteskapet og for å ha avgitt falsk forklaring, etter at hun anmeldte en voldtekt i Dubai og ikke ble trodd.

Marte skal ha blitt voldtatt av en mannlig kollega på et hotell i Dubai. I videointervjuet med AP forteller hun om hvordan resepsjonisten reagerte da hun ba vedkommende ringe politiet.

– Å ringe politiet etter en voldtekt er en naturlig reaksjon der jeg kommer fra, sier Marte.

– Kviet meg først for å ringe pressen

Dalelv har de siste månedene etter voldtekten bodd i den norske sjømannskirken i Dubai.

– Vi vurderte tidlig å kontakte pressen, men vi var bekymret for at det skulle påvirke saken negativt, forteller Marte videre.

– Det kunne være at de ville bruke meg som et eksempel på at «i Dubai har vi våre regler, og du må følge dem», sier hun.

Sosiale medier flommer nå over av støtte til Dalelv etter at saken ble kjent i pressen. Også utenlandske lesere følger med på kampen for å få Dalelv hjem til Norge.

Se NRKs Skype-intervju med Marte Dalelv:

NRK-reporter Tom Nilssen snakket med Marte Dalelv.

SISTE NYTT

Siste nytt