Hopp til innhold

Aktivister klatrer opp skyskraper på 300 meter

Seks kvinnelige Greenpeace-aktivister klatrer opp Europas høyeste bygning i protest mot olje- og gassboring i Arktis.

Tidlig torsdag morgen tok aktivistene fatt på veien opp den over 300 meter skyskraperen« the Shard», skriver The Guardian.

Bygningen ligger ved siden av London Brigde stasjon, sentralt i den britiske hovedstaden.

Greenpeace-aktivist klatret opp the Shard i London

Her en en av de seks kvinnelige aktivistene på vei til toppen av den 300 meter høye bygningen.

Foto: Sang Tan / Ap

Ved hjelp av en stige klarte aktivistene å komme seg fra stasjonsbygningen ved siden av, og opp på veggen på den 72 etasjers høye bygningen.

Et webkamera følger de seks demonstrantene direkte på veien mot toppen.

Greenpeace sier at de valgte «the Shard» fordi den kan sees fra alle de tre London-baserte kontorene til energiganten Shell, som er engasjert i offshore-boring i Arktis.

Oljeselskapet på sin side, sier at deres planer om olje- og gassboring i Arktis ikke er noe nytt. I en uttalelse fra selskapet legger de også til at de respekterer folk og organisasjoners rett til å ytre sin mening.

Vil henge opp kunst

Både politi og ambulanse ifølge BBC på stedet for å overvåke klatrerne. Også folk på gaten stopper opp for å ta en titt. I tillegg har the Shard et team som gir demonstrantene rådgivning underveis.

– Vårt primære fokus er på sikkerheten til demonstrantene, arbeiderne og besøkende til bygningen, sier en talsmann fra the Shard til BBC.

Når aktivistene kommer til toppen av bygningen planlegger de å henge opp et stort kunstverk som viser vakker arktisk natur, for å sette søkelyset på miljøaspektet ved olje- og gassboring.

Bygningen, som ble åpnet i februar, inneholder kontorer, restauranter, et hotell og leiligheter.

SISTE NYTT

Siste nytt