Hopp til innhold

Vannkanoner og tåregass mot demonstranter

Geziparken i den tyrkiske storbyen Istanbul ble mandag kveld stengt kort tid etter at den ble gjenåpnet.

Vannkanoner og tåregass mot demonstranter

Tyrkisk politi bruker mandag kveld igjen vannkanoner og tåregass mot demonstranter i i Geziparken og området rundt i Istanbul.

Foto: Gero Breloer / AP/NTB Scanpix

Mandag ettermiddag ble den omstridte Geziparken gjenåpnet for publikum, 23 dager etter at den ble ryddet for demonstranter og stengt.

Tre timer senere ble parken nok en gang stengt og demonstranter kastet ut av politet, melder den tyrkiske avisen Hürriyet.

Planla en samlig i kveld

Politiet utviste demonstrantene fra området, samtidig som de nektet folk adgang til parken. Årsaken skal være at protestledere planla en samling i parken i kveld.

Demonstrantene som forsøkte å trosse sperringene og ta seg inn i Geziparken, ble stanset av politiet med vannkanoner og tåregass.

Ifølge avisen Milliyet har 32 demonstranter fra aktivistgruppen Taksim Solidaritet blitt pågrepet.

Det var også sammenstøt mellom politi og demonstranter ved parken lørdag.

Tyrkisk politi har i kveld brukt tåregass, vannkanoner og gummikuler mot demonstranter i Istanbul. I vel tre uker har Gezi-parken som var symbolet for protestene mot regjeringen vært stengt. I dag ble den gjenåpnet, og stengt igjen.

SE VIDEO: Tyrkisk politi har i kveld brukt tåregass, vannkanoner og gummikuler mot demonstranter i Istanbul. I vel tre uker har parken som var symbolet for protestene mot regjeringen vært stengt. I dag ble den gjenåpnet, og stengt igjen.

Regjeringskritikk og bekymring for utviklingen i landet

Istanbuls guvernør Hüseyin Avni Mutlu har allerede gjort det klart at demonstranter ikke vil slippe inn igjen i parken.

Det var planene om bygging i Geziparken som startet de voldelige protestene i Istanbul i juni. Disse planene er nå lagt på is.

Kort tid senere utviklet protestene seg til å bli en mer generell kritikk av AKP-regjeringen og bekymring for utviklingen i landet.

Tyrkiske myndigheter har fått massiv kritikk for å ha slått voldsomt ned på protestene som raskt spredte seg til flere byer i landet.

Geziparken i Istanbul ble mandag kveld stengt

Politiet begynte på nytt å utvise demonstrantene fra Geziparken, samtidig som de nektet folk adgang til parken. Her blir demonstranter utvist fra parken og viser sin reaksjon ved å krysse hendene og armene.

Foto: Gero Breloer / AP/NTB Scanpix

SISTE NYTT

Siste nytt