Hopp til innhold

Nestleder for Det muslimske brorskap arrestert

Nestleder i Det muslimske brorskap, Khairat al-Shater, er blitt arrestert, ifølge egyptiske myndigheter.

Nestleder i Det muslimske brorskap Khairat al-Shater

ARRESTERT: Egyptiske myndigheter melder at nestleder for Det muslimske brorskap Khairat al-Shater ble pågrepet av politiet i sitt eget hjem sent fredag kveld.

Foto: MOHAMED ABD EL GHANY / Reuters

Samtidig kommer det meldinger om at tolv personer er drept i sammenstøt i byen Alexandria. Ifølge leder for redningstjenesten i Alexandria ble rundt 200 andre såret fredag. De fleste av de omkomne døde av skuddskader.

Bilder fra ulike byråer, sosiale medier og statlig TV viser noe av brutaliteten av det som skjer i Egypt. Totalt i hele landet skal minst 30 personer ha mistet livet i massedemonstrasjoner og voldelige gateslagsmål. De fleste i hovedstaden Kairo og landets nest største by Alexandria.

Tusenvis av tilhengere av den avsatte president Mohamed Morsi gikk fredag ut i gatene for å protestere. Mange steder utviklet demonstrasjonene seg til rene gateslag mellom tilhengerne og motstanderne og sikkerhetsstyrkene.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Jan Espen Kruse rapporterer direkte fra Kairo.

– Feiringen fortsetter på Tahrir-plassen

Disket som kandidat

Den tidligere presidentkandidaten al-Shater, en rik forretningsmann ble arrestert sent fredag kveld. Han blir sett på som brorskapets fremste politiske strateg. Politiet ble pågrepet i sin leilighet i Kairo på grunn av mistanke om at han bidratt til å oppfordre til vold, melder Reuters.

Les også: Morsi-tilhengarar drepne av soldat-skot i Kairo

Les også: Hæren går inn for å unngå blodbad

Al-Shater er blant brorskapets mest kjente offentlige personer, er den siste i en lang rekke brorskapsledere som er pågrepet etter avsettelsen av Morsi. Al-Shater var Det muslimske brorskapets opprinnelige presidentkandidat, men han ble diskvalifisert på grunn av en dom tilbake i tid.

SISTE NYTT

Siste nytt