Hopp til innhold

Minst 100 mistet livet i brann på kinesisk kyllingslakteri

Flere arbeidere ble innesperret sammen med flammene da det begynte å brenne på et kyllingslakteri i Kina mandag morgen. Minst 100 personer har mistet livet, ifølge myndighetene.

Brann brøt ut i kyllingfarm nordøst i Kina. Minst 55 mennesker omkom i brannen.

Komplisert utforming på bygningen skal ha gjort det vanskelig å rømme fra flammene.

Rundt 350 arbeidere var på jobb ved anlegget, som ligger i området Mishazi i Jilin-provinsen, da brannen brøt ut.

Ifølge arbeidere som TV-kanalen CCTV har snakket med, oppsto brannen trolig i en garderobe under et vaktbytte. Tre eksplosjoner tidlig mandag morgen var det som startet brannen, ifølge brannvesenet i Jilin-provinsen var årsaken til disse en ammonikakk-lekkasje.

Myndighetene opplyste ifølge AP først at minst 61 personer har omkommet og at flere tiltalls personer er skadd i brannen. Tallet på døde ble senere kraftig oppjustert, til 112 personer.

Artikkelen fortsetter.

Brann i kyllingfabrikk Kina

Et brannoffer ligger på en sykehusseng etter brannen.

Foto: STR / Afp

Vanskelig å rømme

Flere timer etter at brannen brøt ut, viste TV-bilder at det fortsatt steg mørk røyk opp fra bygningen, samtidig som redningsarbeidere hentet ut skadde og omkomne.

Flere av de overlevende sier til nyhetsbyrået Xinhua at «komplisert» utforming på innsiden av fabrikken, smale utgangsdører og en lukket hovedport gjorde det ekstra vanskelig å rømme.

Rundt 100 arbeidere skal likevel ha klart å komme seg unna brannen, opplyser overlevende til det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

Brann på kyllingslakteri i Kina

Røyk stiger opp fra fabrikkbygningen etter brannen.

Foto: Wang Haofei / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt