Hopp til innhold

Mann mistenkt for soldatdrap møtte i retten

En av mennene som er mistenkt for drapet på den britiske soldaten Lee Rigby i London, møtte i retten torsdag.

Adebowale fraktes til retten

Her ankommer bilen med Michael Adebowale Westminster Magistrates' Court i London.

Foto: Lefteris Pitarakis / Ap

Michael Adebowale

Michael Adebowale er mistenkt for drapet på Lee Rigby.

Foto: MICHAEL RICHARDS / Afp
Lee Rigby ble drept i Woolwich

Lee Rigby ble drept i Woolwich.

Foto: Ministry of Defence

22 år gamle Michael Adebowale ble onsdag kveld siktet for det brutale drapet i London forrige uke. Han er også siktet for besittelse av en revolver, melder Sky News.

Adebowale ble skutt av politiet etter soldatdrapet i bydelen Woolwich, og har fram til tirsdag vært innlagt på sykehus, og ble i går avhørt av politiet i forbindelse med drapet og drapsforsøk på en politimann.

Torsdag formiddag møtte han i fengslingsmøte i Westminster Magistrates' Court. Iført en grå genser og hvite busker, haltet han over gulvet på vei mot tiltalebenken.

Dommeren sa han kunne sette seg på grunn av skadene han ble påført da han ble skutt av politiet.

Adebowale snakket kun da han ble bedt om å bekrefte navn og fødselsdato. Deretter ble siktelsen mot ham lest opp. Ifølge Sky News må Adebowale møtte i retten igjen 3. juni.

Fortsatt på sykehus

Den andre hovedmistenkte Michael Adebolajo (28) er fortsatt innlagt på sykehus etter skuddskadene han fikk under arrestasjonen.

Adebolajo er født i Storbritannia og kommer fra en kristen familie med røtter i Nigeria. Han har vokst opp i en forstad nordøst for London og konverterte som tenåring til islam.

De to hovedmistenkte skal ha kjørt på Rigby med bil før de angrep ham med flere stikkvåpen mens de ropte «Allahu akbar».

Begge ble pågrepet av politiet i en dramatisk aksjon der de mistenkte gjerningsmennene ble alvorlig såret.

Flere forbipasserende ble vitne til drapet, og Adebolajo ble filmet mens han holdt en kniv og en kjøttøks med blodige hender like etter drapet.

I videoen forklarte Adebolajo at drapet var hevn for Storbritannias krigføring i muslimske land.

I alt er ti personer pågrepet siden Rigby ble drept med kniv og øks på åpen gate onsdag etter først å ha blitt overkjørt, skriver NTB.

Fem menn er blitt løslatt mot kausjon, mens to kvinner er løslatt uten å bli siktet. En 50 år gammel mann som ble pågrepet mandag, sitter fortsatt i avhør.

Ein person er drepen og to personar er skadde etter eit brutalt angrep på open gate i bydelen Woolwich i London.

Soldat drept på åpen gate

SISTE NYTT

Siste nytt