Hopp til innhold

Isabella (7): – Jeg klamret meg til pulten

Sju år gamle Isabella Rojas forteller om frykten da tornadoen raserte barneskolen hun og medelevene gjemte seg i.

En sju år gammel jente forteller om hvordan hun opplevde det da tornadoen traff Tower plaza barneskole i Oklahoma.

Isabella Rojas (7) forteller om hvordan hun opplevde det da tornadoen traff Plaza Towers barneskole i Oklahoma.

– Lysene gikk av, og vi gjemte oss under pultene. Da jeg så alt regnet som traff vinduene, og så tornadoen som traff, ble jeg så redd at jeg klamret meg til pulten, forteller 7-åringen.

Hun er elev ved barneskolen Plaza Towers Elementary, som ligger i Moore, sør for Oklahoma City. Etter tornadoens herjinger er det bare ruiner igjen av skolen.

– Jeg ble slått tilbake og fikk mye søle i øynene, sier Isabella.

– Pultene havnet over oss

Tornadoen traff med en styrke på opptil 320 kilometer i timen.

– Først ble jeg fanget, for pultene havnet over oss. Læreren ble også sittende fast, så vi måtte hjelpe henne, for hun hadde en pult over benet sitt. Så måtte vi komme oss ut, men vi måtte være forsiktige, for vi var redde for at det fremdeles kunne være strøm i kablene. Jeg prøvde bare å unngå å bli slått inntil veggen av den sterke vinden, sier Isabella.

Tornado rammet Oklahoma

En kvinne bærer med seg et barn ved den raserte barneskolen Plaza Towers Elementary.

Foto: Sue Ogrocki / Ap

Til sammen 75 elever og lærere søkte tilflukt i barneskolen Plaza Towers Elementary da tornadoen nærmet seg. Elevene i de eldste klassene ble flyttet vekk fra skolen, til en kirke i nærheten.

Fullstendig rasert

Barneskolen ble fullstendig rasert i den kraftige tornadoen.

Det er ikke en eneste hel vegg eller bjelke igjen av skolebygningen, og lekestativene på uteområdet er blitt til deler av forvridd plast og metall.

Tirsdag morgen norsk tid er sju barn funnet døde i ruinene av skolen, men myndighetene frykter at de skal finne langt flere omkomne skolebarn. De frykter at rundt 30 barn fremdeles skal befinne seg i ruinene.

James Rushing, som bor over veien for skolen, hvor hans fem år gamle fostersønn er elev, løp dit da han hørte at en tornado nærmet seg.

– Rundt to minutter etter at jeg kom dit, begynte skolebygningen å falle samme, sier han til nyhetsbyrået AP.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tornado rammer Oklahoma

To jenter står i ruinene i Moore, en forstad til Oklahoma City. Tornadoen la hele nabolag i ruiner.

Foto: GENE BLEVINS / Reuters

Vanskelig redningsarbeid

Minst 91 mennesker har mistet livet i tornadoen, deriblant totalt 20 barn.

Da mørket senket seg over Oklahoma mandag kveld, sto en mann med megafon ved en av kirkene og ropte opp navnene på barn som da var bekreftet overlevende. Foreldre sto rundt og håpet å høre navnet på deres sønn eller datter.

På grunn av den gjørmete bakken er redningsarbeidet ved barneskolen svært vanskelig. Ifølge AP blir bulldosere sittende fast, og mannskapene må bruke slegger for å slå vekk betongdeler.

Tornado i Oklahoma

Mange barn er hentet levende ut fra ruinene av barneskolen, men myndighetene frykter at opptil 40 skoleelever har mistet livet etter tornadoens herjinger.

Foto: Sue Ogrocki / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt