Hopp til innhold

Tre skutt under ran i Sverige

Minst tre personer ble skutt i forbindelse med et ran av en gullsmedbutikk i Ängelholm i Sverige lørdag. Ranerne skal ha rømt på moped.

Minst tre personer er skutt i forbindelse med et ran av en gullsmedbutikk i Ängelholm i Sverige. Ranerne skal ha rømt på moped.

NETT-TV: Tre personer ble skutt da en gullsmedbutikk ble ranet lørdag formiddag i Storgatan i Ängelholm.

Midt i lørdagsrushet, ved 11-tiden lørdag formiddag, slo to eller tre maskerte gjerningsmenn til mot en gullsmed i Storgatan i sentrum av Ängelholm, skriver Aftonbladet.

– I forbindelse med ranet ble flere skudd avfyrt, opplyser Nils Norling i Skåne-politiet til avisen.

Tre personer skal ha blitt truffet. De ble kjørt til sykehuset i Helsingborg, men ingen skal være alvorlig skadd. Avisa skriver at to av de skadde er skutt i beinet.

Ifølge Aftonbladets opplysninger skal det ha vært tre menn som ble skutt.

Det er ikke sikkert om de skadde jobbet i gullsmeden eller om det var forbipasserende som ble truffet, men alle skuddene ble avfyrt utenfor butikken, ifølge politiet.

Ran i Angelholm

Ranet skjedde rundt klokken 11 lørdag formiddag, og det skal ha vært mye folk på stedet.

Foto: Fredrik Evertsson / Leserbilde

Så kubein og blågul sekk

Et vitne som Kvällsposten har snakket med, forteller at det var mye folk i området da ranet skjedde.

– Vi var flere personer som sto og pratet da vi plutselig hørte tre smell. Først trodde vi det var fyrverkeri, men da jeg gikk frem for å se, så jeg at to menn lå på bakken. Det så ut som den ene var skutt i beinet, sier vitnet til avisen.

Et annet vitne, som jobber i en klesbutikk tvers over gaten, forteller at hun så en svartkledd mann som rettet en pistol mot folk på gaten utenfor gullsmeden. To minutter senere kom to andre svartkledde menn med MC-hjelmer ut.

– Den ene hadde et kubein og en blågul sekk over skulderen, sier vitnet til Aftonbladet.

Avisa har også fått tilgang til et bilde som etter alt å dømme viser den ene raneren. Han står utenfor gullsmeden, er iført motorsykkelhjelm, og har en pistol i hånden.

– Rømte på moped

Ran i Ängleholm

Politiet undersøker et butikkvindu i nærheten av hvor tre personer ble skadet.

Foto: Drago Prvulovic / NTB scanpix
Ran i Sverige

Politiet jobber med sikre spor utenfor gullsmedbutikken i Storgatan.

Foto: Drago Prvulovic / NTB scanpix

Gjerningsmennene forlot åstedet på en gul eller oransje moped, skriver avisen. Også denne er avbildet på bildet Aftonbladet har fått tilgang til. Ifølge Nils Norling, pressetalsmann for Skåne-politiet, har denne mopeden blitt funnet rett vest for åstedet.

– Derfra har vitneobservasjoner som tyder på at en mørk Audi, muligens en kombi, skal ha forsvunnet på plassen i høy hastighet i retning mot Höganäs, sier Norling til avisa.

Det er foreløpig ikke kjent om de fikk med seg noe fra ranet.

Politiet har nå sperret av området rundt butikken og har satt i hunder i søket etter gjerningspersonene.

– Vi er svært interessert i å få observasjoner og tips om hendelsen og gjerne også bilder og videoopptak, sier polititalsmann Norling.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt