Hopp til innhold

Cleveland-ofrene: Takk for all støtten

Amanda Berry (27), Gina DeJesus (23) og Michelle Knight (32) takker for all støtten de har fått etter at de ble løslatt etter et tiår i fangenskap.

Amanda Berry (t.h) og søsteren hennes

Dette bildet viser Amanda Berry (t.h) sammen med søsteren kort tid etter at Berry hadde sluppet ut av fangenskap.

Foto: Uncredited / Ap

I en felles uttalelse uttrykker de tre kvinnene stor takknemlighet og glede over å kunne få være sammen med familiene sine igjen.

De retter en takk til både familiene, venner og det øvrige samfunnet, og nevner også spesielt politiet og påtalemyndigheten.

– Er så glad for å være hjemme

– Tusen takk for alt dere gjør og fortsetter å gjøre. Jeg er så glad for å være hjemme med familien min, sier Amanda Berry, som har vært holdt fanget siden 2003.

Hun kom hjem til søsterens hus i Ohio onsdag denne uken. Med seg hadde hun den seks år gamle datteren, som ble født i huset til kidnapperen Ariel Castro. DNA-tester har slått fast at Castro er seksåringens far.

Også Gina DeJesus uttrykker stor glede over å være gjenforent med familien.

– Jeg er så glad for å være hjemme. Jeg vil takke for alle deres bønner. Nå ønsker jeg bare tid til å være sammen med familien, sier DeJesus i uttalelsen. Hun ble holdt i fangenskap siden 2004.

– Takk til alle for deres støtte og gode ønsker. Jeg er frisk, lykkelig og trygg og vil ta kontakt med familie, venner og støttespillere, sier Michelle Knight, som ble kidnappet i 2002.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gina DeJesus

Gina DeJesus strakk armen i været og viste 'tommel opp' da hun kom hjem denne uken.

Foto: Tony Dejak / Ap

Vil ikke intervjues

Det var tirsdag denne uken det ble kjent at de tre kvinnene har greid å rømme fra et tiår i fangenskap hos Castro.

Interessen for saken har vært enorm, men i pressemeldingen kommer det frem at kvinnene ikke kommer til å stille til noen intervjuer på det nåværende tidspunkt. Årsaken er den pågående etterforskningen, og at kvinnene nå vil bruke tiden sammen med sine familier og ber derfor om at deres privatliv respekteres.

De utelukker likevel ikke at de kan kommer til å ville fortelle sine historier på et senere tidspunkt når etterforskningen er ferdig, og de føler seg klare for det.

Filmet stormingen av Castros hus

I dag har også en video som viser politiet storme Castros hus, blitt offentliggjort. Video, som et øyenvitne har filmet, viser politiet bryte opp døra på huset og løpe inn.

Se videoen her:

CBS News intervjuet kvinnen som filmet stormingen av Ariel Castros hus i Cleveland.

Øyenvitne filmet stormingen av Castros hus

SISTE NYTT

Siste nytt