Hopp til innhold

Boston-bomber hemmelig begravd

Liket til Boston-bomberen Tamerlan Tsarnaev er gravlagt på et ukjent sted utenfor byen. Det bekrefter politiet torsdag.

Boston-bomber hemmelig begravd

GRAVLAGT: Boston-bomber Tamerlan Tsarnaev ble begravet på hemmelig sted for kort tid siden.

Foto: STAN HONDA / Afp

Boston-bomber hemmelig begravd

DREPT: Tamerlan Tsarnaev ble skutt og drept under politiaksjonen 15. april.

Foto: Julia Malakie / Ap

For et par dager siden ble det kjent at ingen ønsker å ha noe å gjøre med liket til Boston-bomberen Tamerlan Tsarnaev. Dette har skapt problemer i forbindelse med begravelsen hans.

Inntil nylig har liket ligget i et begravelsesbyrå i Worcester, cirka 60 km vest for Boston. Liket lå der i en uke. Politiet bekrefter nå at liket er begravd utenfor byen, men ønsker ikke å spesifisere hvor, melder AP.

Demonstrasjoner

– Tamerlan Tsarnaev er endelig blitt begravd. En modig og sympatisk person tok ansvar for at det ble en verdig begravelse, opplyser politiet i Worcester på sine hjemmesider.

Mange har engasjert seg i saken om hva som skal gjøres med liket. Det har også vært store demonstrasjoner utenfor begravelsesbyrået Graham Putnam & Mahoney Funeral Parlors, der liket har ligget.

Begravelsesagent Peter Stefan har hatt store problemer med å finne noen som kunne være villig til å ta seg av begravelsen. Heller ikke trossamfunnet i Cambridge, hvor Tsarnaev og familien har bodd i mer enn et tiår, har ønsket å ha noe med begravelsen å gjøre.

Sinte demonstranter kom også med sterke ytringer før det var bestemt hva som skulle gjøres med liket av Tsarnaev. På plakater stod det blant annet: «Terroristen skal ikke begraves i amerikansk jord, da skal vi grave ham opp», og «ikke begrav ham i amerikansk jord».

Les også:

Les også: – Planla bombeangrep 4. juli

SISTE NYTT

Siste nytt