Hopp til innhold

– Turister kidnappet og gjengvoldtatt på Copacabana

Et utenlandsk par skal lørdag ha blitt kidnappet i Rio de Janeiro og den kvinnelige turisten ble ifølge politiet voldtatt av tre menn i løpet av seks timer.

Minibuss i Rio de Janeiro

Politiet i Rio de Janeiro har frigitt overvåkningsbilder av minibussen. Bildene hjalp politiet til å arrestere to personer.

Foto: Politiet i Rio de Janeiro

De utenlandske turistene var passasjerer på en minibuss da de ble angrepet, skriver Globo.

Ifølge politiet gikk paret inn i minibussen på Avenida Nossa Senhora de Copacabana, den sterkt trafikkerte hovedgaten i Copacabana som ligger et kvartal fra den berømte stranden.

Tre personer, en av dem sjåføren, beordret de andre passasjerene av bussen, og kjørte bussen til utkanten av Rio.

Kvinnen ble voldtatt av etter tur av alle de tre mennene, mens mannen var påsatt håndjern og slått en rekke ganger med en biljekk, opplyser politiet i Rio.

– De byttet på å kjøre bilen mens de to andre voldtok kvinnen, sier assisterende sjef ved turistpolitiet i Rio de Janeiro (DEAT) Rodrigo Brant.

De to skal også ha blitt tvunget til å ta ut penger av minibank før de etter seks timers mareritt ble dumpet i forstaden Niteroi.

Brasiliansk politi har ikke offentliggjort hverken navn eller nasjonalitet på de to ofrene, men bare sagt at det dreier seg om to utenlandske turister.

Lokale medier melder at kvinnen er fra USA og de to har vært i Brasil én måned for å lære seg portugisisk. De skal nå har forlatt landet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

COPACABANA

Oversiktsbilde over Copacabana i Rio de Janeiro, tatt skjærtorsdag.

Foto: YASUYOSHI CHIBA / Afp

To personer er arrestert

Politiet i Rio de Janeiro har arrestert to personer og jakter på den tredje. I en pressemelding sier politiet at mobiltelefonen til et av ofrene ble funnet hos de arresterte. De to arresterte skal også være identifisert av ofrene.

Politiet har offentliggjort navn og bilde på de to arresterte, to menn på henholdsvis 22 og 20 år. Ifølge Globo risikerer de nå 29 års fengsel.

De to arresterte etterforskes også for en annen voldtekt på en brasiliansk kvinne som ble voldtatt lørdag 23. mars, skriver Globo.

Også hun ble kidnappet da hun var passasjer på en minibuss etter å ha gått om bord i det samme området ved Copacabana.

Tusenvis av minibusser

Offentlige busser er regnet som svært farlige i Rio de Janeiro og i andre større brasilianske byer.

De private og uorganiserte minibussene, av befolkningen bare omtalt som van, er regnet som enda farlige, men brukes av mange i mangel av alternativer..

Det finnes flere tusen av minibussene og de kjører mer eller mindre faste ruter i millionbyen som ellers mangler godt utviklet offentlig kommunikasjon.

Artikkelen fortsetter under bildet.

CIDADE DE DEUS

En gutt kjøler seg ned med en kald dusj i favelaen Cidade de Deus i Rio de Janeiro 1. påskedag. Favelaen var en av de mest voldsherjede i Rio, og kjent fra filmen av samme navn, men har vært rolig de siste to årene etter at politiet har jaget ut narkotikabandene.

Foto: CHRISTOPHE SIMON / Afp

Trappet opp kampen mot narkobandene

Politiet i Rio de Janeiro og andre brasilianske byer har trappet opp innsatsen for å øke sikkerheten før landet skal arrangere fotball-VM i 2014 og Rio de Janeiro skal være vertskap for sommer-OL i 2016.

Siden 2008 har brasilianske spesialstyrker renset ut en narkotikabander fra en rekke av Rios notoriske slumområder, favelaene.

Senest i begynnelsen av mars i år gikk politiet til storaksjon i to favelaer i Rio de Janeiro.

Aksjonene har ført til at drapsraten i Rio de Janeiro har falt kraftig og i første halvår 2012 var på 10,9 per 100.000 innbyggere.

Mens Rio tidligere var regnet som en av de farligste byene i Brasil, ligger byen nå langt under landsgjennomsnittet på 26 mord per 100.000 innbygger.

SISTE NYTT

Siste nytt