Hopp til innhold

Sør-Korea: – Hackerangrepene kom fra Kina

Dataangrepene som lammet banker og mediebedrifter i Sør-Korea onsdag, kom fra en kinesisk adresse, viser de første undersøkelsene.

Sørkoreanske eksperter undersøker KBS-server

Sørkoreanske eksperter undersøker serverne til Korean Broadcasting System (KBS), som ble slått ut av dataangrepet.

Foto: Lee Jin-man / Ap

Serverne til fire TV-stasjoner og en bank gikk ned for telling samtidig, og det er ventet at det vil ta minst fire dager før alt fungerer som normalt igjen.

Les: Omfattende dataangrep mot sørkoreanske banker og tv-stasjoner

Mistanken falt fort på Nord-Korea, som anklaget Sør-Korea og USA for tilsvarende angrep bare noen dager tidligere.

De første undersøkelsene, utført av den statlige kommunikasjonskommisjonen, viser at den ondsinnede koden som fikk serverne til banken Nonghyup til å krasje, kom fra Kina, skriver AP.

Les også: Mener dette er hovedkvarteret til Kinas hackere
Les også: – Kina kapret Pentagon-informasjon

Kan manipuleres

Kommisjonen påpeker at nettadresser lett kan manipuleres og skjules, og har tidligere anklaget Nord-Korea for å bruke nettopp kinesiske adresser til hacking.

Onsdagens dataangrep tok knekken på en rekke minibanker og TV-sendinger, og nå har regjeringens kontorer, banker, sykehus og offentlige kontorer fått utdelt oppdatert antivirusprogrammer for å hindre nye angrep.

Nord-Korea er mistenkt for å stå bak to omfattende angrep mot sørkoreanske finansinstitusjoner og regjeringsnettverk tidligere, og ifølge sørkoreansk etteretning har nordkoreanerne 3000 ansatte som jobber med å angripe fiendens datasystemer.

I 2012 ble det registrert 40.000 dataangrep mot sørkoreanske interesser, en kraftig økning fra 2008, da tallet var 24.000.

Les også: Frykter nytt «Pearl Harbour»

SISTE NYTT

Siste nytt