Hopp til innhold

Victor Sneberg (56) bekreftet død

Statoil bekrefter at den siste nordmannen som har vært savnet etter gisselaksjonen ved In Aménas er død.

Sneberg In Aménas

Victor Sneberg døde i gisselaksjonen i In Aménas, bekrefter Statoil. Dermed er det bekreftet at fem norske Statoil-ansatte døde i angrepet.

Foto: Kjetil Alsvik / STATOIL / NTB scanpix

Statoils landsjef i Algerie, Victor Sneberg (56), var den siste som fortsatt hadde status som savnet etter terrorangrepet mot In Aménas for over to uker siden.

Torsdag melder Statoil at det nå er bekreftet at Sneberg døde i terrorangrepet.

– Det er med sorg vi i dag har fått meldingen om at også vår landsjef i Algerie, Victor Sneberg, er blant de døde etter terrorangrepet i In Amenas. Fem venner og kollegaer på jobb for Statoil kommer aldri mer hjem til sine kjære, heter det i en pressemelding fra konsernsjef Helge Lund.

I dag fortalte Field manager ved anlegget i In Aménas, Benadouda Lofti, til NRK at Sneberg var sammen med ham da anlegget ble angrepet av terrorister onsdag den 16. januar.

– Det var flere sjefer i VIP-rommet og det var de som var målet for terroristene, sier Lofti, som var blant de første som ble bortført i aksjonen.

Fem norske døde

Sneberg bodde i Sandnes, men er opprinnelig fra Manndalen i Troms. Sneberg har tidligere studert og jobbet ved Universitetet i Tromsø. Han har vært ansatt i Statoil siden august 1985 og jobbet i In Aménas siden oktober 2010.

Sneberg var Statoils landsjef i Algerie og områdedirektør i Statoil.

Tidligere er fire andre norske Statoil-ansatte bekreftet døde. De fire er Alf Vik (43), Hans M. Bjone (55), Tore Bech (58) og Thomas Snekkevik (35).

Flyet med kistene til de fire landet på Gardermoen onsdag ettermiddag. Det er ventet at kisten med Sneberg vil bli fraktet til Norge innen kort tid.

Terrorangrep

Det var ved daggry onsdag 16. januar at væpnede ekstreme islamister angrep gassanlegget i In Aménas i Algerie. Anlegget drives i samarbeid mellom Statoil, britiske BP og det algeriske Sonatrach.

Dagen etter iverksatte algeriske sikkerhetsstyrker en aksjon mot terroristene. Tre dager senere, lørdag 19. januar, ble aksjonen avsluttet. Algeriske myndigheter har tidligere sagt at de følte seg tvunget til å aksjonere mot gisseltagerne, fordi de truet med å sette fyr på anlegget og drepe gisler.

Algeriske myndigheter har tidligere meldt at 38 gisler og 29 gisseltagere ble drept i aksjonen.