Hopp til innhold

Politiet: – Alt peker mot én gutt

Fire ungdommer ble tatt inn til avhør etter en eksplosjon på en ungdomsskole i Huddinge i Sverige. – Vi har nå informasjon som peker mot én ansvarlig, sier politiet i Sverige.

Utrykning etter eksplosjon ved Kvarnbergsskolan, Sverige

MANGE BLÅLYS: Et stort antall politibiler, ambulanser og brannbiler rykket ut til Kvarnbergsskolan i Huddinge sør for Stockholm.

Foto: Emrik Dahlström

Politiet og brannvesen opplyser om 14 lettere skadde, 11 av dem elever, og tre lærere etter eksplosjonen på Kvarnbergsskolan i Huddinge, sør for Stockholm.

Eksplosjonen skal ha skjedd inne på skolen, og Expressen skriver at en form for flaske skal ha eksplodert.

– Én person pekes ut som den ansvarlige

Fire ungdommer ble tatt inn til avhør etter hendelsen.

– Det er innledet en forundersøkelse om allmennfarlig ødeleggelse. Fire ungdommer er medbrakt til politistasjonen for avhør, sier Ulf Lindgren ved svensk politi til SVT.

Ved 16.30-tiden var avhørene avsluttet og Hesam Akbari, mediekontakt i politiet, sier til SVT at alt nå peker mot én av guttene som var inn til avhøre.

– Vi har sammenfallende vitnebeskrivelser fra stedet. Én person pekes ut som den ansvarlige som har kastet flasken. Men flere kan naturligvis ha medvirket, sier Akbari.

Etter det SVT kjenner til skal én av elevene ved skolen ha tilstått å ha kastet flasken på skolen. Det vil ikke Akbari kommentere.

– Vi vil avvente til vi er ferdige med alle avhør, sier han.

Fire elever til sykehus

De skadede har pustet inn kjemikalier. Noen skal også ha fått etseskader på hendene opplyser brannvesenet til kanalen. De fikk først behandling på stedet av ambulanser som rykket ut.

Politiet bekrefter på sine nettsider at 11 elever og tre lærere ble lettere skadd i eksplosjonen.

De skadde fikk først behandling på stedet av ambulanser som rykket ut.

Politiet sier at fire elever er sendt til sykehus for videre kontroll av luftveier, opplyser de på sin Facebook-side.

Ifølge en politimann ved skolen skal det være snakk om lettere skader.

Skal ha skjedd i et fellesareal

Først kom det melding om at eksplosjonen skjedde inne i en undervisningstime i kjemi.

– Det er noe som har eksplodert under en undervisningstime i kjemi, sa pressetalsmann Kjell Lindgren hos politiet til avisa Aftonbladet.

Senere er det kommet opplysninger til avisa om at hendelsen ikke skal ha skjedd inne i en undervisningstime, men derimot på et fellesareal inne på skolen.

Til avisa Expressen bekrefter brannvesenet at det er snakk om ett titalls skadede.

– Vi har fått opplysninger om at et titall personer er skadd i eksplosjonen, sier operativ sjef Kaj Broberg ved brannvesenet i Södertörn.

Eksplosjonen skal ha skjedd inne på skolen, og Expressen skriver at en form for flaske skal ha eksplodert.

Halvlitersflaske av plast eksploderte

Eksplosjon ved Kvarnbergsskolan, Huddinge, Sverige

EVAKUERT: Alle elevene og lærerne ved skolen ble evakuert til en svømmehall i nærheten. De skadde ble behandlet ved ambulansene som kom til.

Foto: Rasmus Eklöf

– Det var en flaske på 5 dl av plast som eksploderte. Flasken inneholdt en ukjent væske, sier branningeniør Katarina Lindén til SVT.

Politiet opplyser at det ikke brøt ut noen brann etter eksplosjonen.

Etter eksplosjonen skal alle elevene og lærerne ved skolen ha blitt evakuert. De ble flyttet over til en svømmehall i nærheten, skriver Aftonbladet.

Avisens journalister på stedet kan fortelle at politiets bombegruppe er kommet til stedet, og at de er gått inn i bygget for å gjøre sine undersøkelser.

Aftonbladet skriver at det var en plastflaske som eksploderte, men det er ikke kjent hva flasken inneholdt.

Omfattende utrykning

Det er ennå usikkert hvor hardt skadd de rammede er.

Redningstjenestene har sendt store ressurser til stedet.

– Vi har 20–25 personer der fra redningstjenesten og fire-fem ambulanser. Vi bistår nå helsetjenestene med å ta hånd om de som er skadet, sier Broberg til Expressen.

På politiets nettsider meldes det også om hendelsen i en kort melding. Der opplyses det at hendelsen skjedde klokken 11.55, og at både politi og andre nødetater på vei til stedet.

Eksplosjonen er meldt å ha skjedd på Kvarnbergsskolan i Huddinge sør for Stockholm.

Skolen har rundt 600 elever, og er en ungdomsskole med klasser på trinnene 7 – 9. Alle på skolen skal ha blitt evakuert fra bygningen etter eksplosjonen som kunne høres over et stort område.

Etter å først ha sendt alle elevene til en svømmehall som samlingslokale valgte Huddinge kommune å stenge skolen for dagen. Elevene ble derfor sendt hjem rundt klokken 13.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt