Hopp til innhold

Høy sikkerhet på Times Square på nyttårsaften

New York-politiet skjerper sikkerheten på en av verdens største nedtellingsfester.

New Years Eve Security

Rekordmange mennesker hilste det nye året velkommen på Times Square på Manhattan i New York i fjor. Det er ventet at opptil en million vil strømme til plassen i år, og politiet er klare til å foreta nødvendige sikkerhetstiltak.

Foto: Mary Altaffer / Ap/NTB Scanpix

Politiet i New York setter inn ekstra ressurser for å ivareta sikkerheten under nyttårsfeiringen på Times Square på Manhattan, melder nyhetsbyrået Ap.

Flere tusen politifolk skal sørge for at en av verdens største nyttårsfester går trygt for seg.

Det vil være både uniformerte tjenestemenn og tjenestemenn i sivilt, bombehunder og tungt bevæpnede styrker fra anti-terror-politiet på Times Square.

Mange politimenn vil ha med seg sensorer som kan oppdage radioaktiv stråling fra såkalte skitne bomber – en konvensjonell bombe pakket inn i radioaktivt stoff. Slike bomber er laget for å skape panikk – ved å skape en radioaktiv sky.

– Vil være verdens tryggeste sted

Sikkerheten på Times Square står i høysetet og har blitt skjerpet etter terrorangrepet 11. september 2001.

Det er ventet at opptil en million feststemte mennesker strømmer til New Yorks mest sentrale plass.

Politimester Raymond Kelly i New York opplyser at Times Square vil være verdens tryggeste sted på nyttårsaften.

– Times Square er en symbolsk plass som trekker et stort antall mennesker hver dag. Nyttårsfeiringen er årets store høydepunkt, så vi må planlegge ut fra det, sier Kelly.

New Years Eve Security

Nærmere 7000 politimenn var utplassert med utstyr for å måle radioaktivitet og bakterier i luften på nyttårsfeiringen på Times Square i fjor.

Foto: Mary Altaffer / Ap/NTB Scanpix

Unik tradisjon og magisk atmosfære

Nyttårsfeiringen på Times Square har en unik tradisjon og en magisk atmosfære.

Hvert år samles opp til en million mennesker på plassen for å overvære det berømte «ball drop» på toppen av bygningen One Times Square. Dette har vært en tradisjon helt siden 1907.

En enorm ball – laget av krystaller og elektrisk lys – heises opp til toppen av stangen på bygningen. 60 sekunder før midnatt starter nedsenkingen av krystallkulen.

Konserter og fargesprakende lys over hele området skaper også god nyttårsstemning på Times Square. Presis ved midnatt slukkes lysene og det nye årstallet blir opplyst.

New Years Eve Ball New York

Hver nyttårsaften samles tusenvis av mennesker på Times Square for å hilse det nye året velkommen. Ett minutt før midnatt starter nedsenkingen av krystallkulen.

Foto: John Minchillo / Ap/NTB Scanpix

SISTE NYTT

Siste nytt