skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Nytt jurist-drap i Saddam-saken

Nok en advokat i rettssaken mot Saddam Hussein og hans medarbeidere ble drept i Bagdad i dag. -Denne rettssaken kan aldri bli rettferdig, sier en av Saddams forsvarere.

Publisert 08.11.2005 15:31. Oppdatert 08.11.2005 15:42.
Av Eva Stabell

Adil al-Zubeidi er den andre av forsvarerne i rettssaken som blir skutt og drept.

Dagen etter at rettssaken mot Saddam Hussein og hans nærmeste medarbeidere startet 19. oktober, ble forsvareren Saadoun al-Janabi bortført fra sitt kontor og deretter drept.

En tredje jurist som var sammen med al-Zubeidi da han ble drept i Bagdad i idag, ble såret i angrepet. Begge de to var i teamet som forsvarer Saddam Husseins bror Barzan al-Tikriti og tidligere visepresident Taha Yassin Ramadan.

Forsvareren som ble såret i dag, satt ved siden av al-Janabi, som ble drept 20. oktober, på fjernsynsbildene fra rettssalen i oktober. De var dermed begge kjent som forsvarere i saken.

- Vi har ingen tro på at Saddam Hussein og hans medarbeidere kan få en rettferdig rettssak i Bagdad, sett i lys av den farlige sikkerhetssituasjonen her, sier en talsmann for Saddams forsvarerteam.

Forsvarerne oppholder seg i Jordans hovedstad Amman i påvente av at rettssaken skal starte igjen. Saken ble utsatt rett etter at den åpnet, fordi vitner ikke hadde våget å møte.

Saken, som er den første i en lang rekke tiltaler mot Saddam Hussein og hans nærmeste medarbeidere, skal etter planen ta til igjen i Bagdad 28. november.

Men nå krever forsvarerne en langt bedre beskyttelse av vitner, dommere og jurister.

(NRK-Reuters-AFP)

- Rettssaken mot Saddam kan aldri bli rettferdig, sier sakens forsvarerteam etter at enda en av deres jurister ble drept i dag. (Foto: B.Strong, Reuters)



Siste saker:

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no