skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Sønnen krigsfange på TV

- Hvorfor er Joey på TV, sa jeg. Anecita Hudson er mor til en av de amerikanske krigsfangene i Irak. Hun hadde på en filippinsk TV-kanal da hun fikk øye på sønnen.

Publisert 24.03.2003 13:33.
Av Hallvard Notaker

Anecita Hudson med bilde av sønnen joseph (foto: Ap)
USA har ikke offentliggjort navnene på soldatene som ble tatt til fange ved Nasiriyah, men Hudsons sønn sa selv hva han het da han ble intervjuet på statlig irakisk TV.

- Jeg begynte å gråte. Han så ut til å være i god behold, men jeg kjenner min sønn. Han så så skremt ut da han ble intervjuet, fortalte Hudson til reportere utenfor sitt hjem i delstaten New Mexico.

Amerikanske TV-kanaler har ikke villet vise bildene av krigsfangene. De har begrunnet det med hensynet til pårørende som ennå ikke er informert, det samme gjelder amerikanske aviser, som ikke bruker soldatenes navn.

Hudson tok imidlertid inn en kanal fra Filippinene og fikk dermed vite hva som var skjedd med sønnen, 23 år gamle Joseph Hudson.

- Jeg begynte å skjelve. Jeg kunne ikke tro at han var krigsfange, sa Hudson om øyeblikket da hun skjønte hva som hadde hendt.

- Jeg vil bare at han skal komme hjem. Jeg håper presidenten gjør noe med dette, og at de får fangene ut. Ikke bare sønnen min, men alle sammen. Jeg vil ikke ha krig.

(NRK-EBU)

Siste saker:
Flere saker: ALT OM KRIGEN MOT IRAK

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no