skillePodkastingskille_slutt
Toppbanner Irak-konflikten 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Irak-konflikten Sist oppdatert 22:50
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Storangrepet kom ikke i natt

Det fryktede storangrepet på Irak som den amerikanske forsvarsministeren Donald Rumsfeld beskrev i går, kom ikke i natt.

Publisert 21.03.2003 02:17. Oppdatert 21.03.2003 06:28.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Agnes Svalastog

Amerikanske stridsvogner rykket i natt nordover i retning Bagdad. De krysset grensen mellom Irak og Kuwait i går kveld. I sør tok de byen Umm Qasr, og de beveger seg nå mot Basra.

Det har i natt vært flere store eksplosjoner i nærheten av Basra i det sørlige Irak. - Vi kan se store eksplosjoner og ildkuler på horisonten, fortalte en av nyhetsbyrået Reuters korrespondenter i Kuwait i natt.

Ildkuler over Basra

Korrespondenten David Fox fortalte at han kunne høre lyden av amerikanske bombefly i området, og at den virket mer intens enn under bombardementet dagen før langs grensen. Han kunne se noe luftvernild, og han hadde i løpet av 15 minutter sett omkring 30 ildkuler over Basra.

Et britisk bombefly av typen Harrier GR7 vender tilbake etter tokt over Irak. Foto: Russel Boyce, Reuters
Basra ligger ikke langt fra havnebyen Umm Qasr, som det kuwaitiske nyhetsbyrået meldte at amerikanske og britiske styrker gikk inn i går kveld. Dette ble avvist på offisielt irakisk hold.

Det er også meldt om flere eksplosjoner i og rundt byen Mosul i Nord-Irak, sier en reporter i fjernsynskanalen al-Jazeera. De kunne høres omkring halvannen time etter at flyalarmen hadde gått for fjerde gang i byen.

Et flyangrep mot Mosul kan tyde på at USA har benyttet seg av tyrkisk luftrom for å angripe Irak fra nord. Mosul ligger 390 km nord for Bagdad.

Ti raketter mot Kuwait

Irak skjøt i natt to nye raketter mot nabolandet Kuwait. Ingen av de ti rakettene som til da var avfyrt, gjorde noen skade, og tre av dem ble selv skutt ned av amerikanskbygde Patriot-raketter, melder AFP.

De andre rakettene landet i ørkenen nord i landet eller styrtet i havet i Persiabukta, sa kuwaitiske tjenestemenn. Angrepene førte til en del praktiske problemer, blant annet brøt telefonlinjene sammen hver gang rakettalarmen gikk.

Kuwaiterne tok ingen sjanser, de iførte seg gassmasker og annen beskyttelse og gikk ned i tilfluktsrommene sine.

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM KRIGEN MOT IRAK

 
Interaktivt kart 181 (artikkelside)
5 SISTE NYHETER
5 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no