Hopp til innhold

Curry mot kreft

Én av ingrediensene i den tradisjonelle indiske retten curry kan være rene vidundermedisinen.

Curry

HELSE I HVERT KRYDDERKORN: Denne kan kanskje kurere både kreft og demens.

Ingrediensen gurkemeie, som inneholder stoffet curkummin, har lenge vært ansett for å ha helende effekt mot en rekke sykdommer, og dens egenskaper testes i forhold til behandling av blant annet demens.

Les også: Fri fra Taliban på grunn av curry
Les også: McCurry moste McDonalds i retten
Les også: Derfor bør du spise tyttebær
Les også: Derfor bør du spise tyttebær
Les også:
Les også: Paprika på topp
Les også: Her er antioksidantbombene

Nå viser forskning fra Cork Cancer Research Center at stoffet ødelegger enkelte kreftceller.

Ifølge en artikkel i det medisinske tidsskriftet British Journal of Cancer kan funnene hjelpe legevitenskapen å finne en kur mot kreft.

Spiser seg selv

Ifølge rapporten dreåer ikke bare curkumminen kreftcellene, men de får også kreftcellene til å begynne å fordøye seg selv.

– Forskere har lenge visst at det finnes naturlige stoffer som har potensiale til å kurrere kreftceller, og vi har mistenkt at curkummin kunne ha terapeutisk verdi, sier forskningsleder Sharon McKenna til BBC.

Lesley Walker, lederen for kreftinformasjon ved Cancer Research UK, sier funnene er interessante.

Vidundermedisin

Så sent som i juni i år la professor Murali Doraiswamy fra University of North Carolina frem forskning som viser at curkummin også kan hindre spredning av såkalte amyloid proteinpest som forårsaker demens.

Ifølge professoren har personer som spiser curry én til to ganger i uken redusert sjanse for å bli demente.

SISTE NYTT

Siste nytt