Hopp til innhold

Berlusconi: Jeg er best

Hvem kan si at «Jeg tror oppriktig at jeg uten sammenligning er den beste statsministeren landet har hatt?» uten blygsel? Nettopp: Silvio Berlusconi.

Silvio Berlusconi

Italias statsminister Silvio Berlusconi.

Foto: Gregorio Borgia / AP

Kanskje er det ikke uten grunn at det amerikanske magasinet Time sin reporter en gang kalte Italia for Berlusconistan ?

Italias frittalende statsminister gikk i dag hardt ut mot kritikerne sine i et TV-sendt intervju.

Hvis man elsker erobringen, hvorfor betale?

Den 72 år gamle mediakongen fortalte at han aldri har vurdert å trekke seg fra jobben på grunn av skandalene som mediene hevder han opplever i privatlivet.

Berlusconi angrep også den spanske avisen El Pais for den kritiske dekningen av ham som person, og han nektet å ha betalt for sex samt hevdet at en prostituert som tok opp samtalene mellom dem risikerer fengsel i 18 år.

– Aldri i livet, ikke en eneste gang har jeg måttet betale for sex. Og jeg skal fortelle dere hvorfor. For en som elsker å erobre, er selve erobringen den største gleden. Hvis du betaler, hvilken glede får du da? spurte Berlusconi.

– Grunnen til at italienerne liker meg

I TV-intervjuet, som ble gjort på den italienske øya Sardinia, hevdet Berlusconi uten blygsel at han er det beste som har skjedd Italia på statsministerfronten:

– Jeg tror oppriktig at jeg uten sammenligning er den beste statsministeren Italia har hatt i landets 150-årige historie, sa Berlusconi.

Han har i hvert fall statistikken på sin side når han hevder dette: Berlusconi har tre ganger blitt valgt til statsminister i Italia og han er nå den som har ledet landet lengst siden andre verdenskrig.

Og Berlusconi hevdet at hans livsfilosofi er grunnen til at italienere «liker meg og at jeg har en tilslutning på 68,4 prosent».

Spanias statsminister: Det var meget interessant

TV-intervjuet i anledning besøket fra Spanias statsminister, Joe Luis Rodriguez Zapatero.

Da Berlusconi beklaget overfor Zapatero at han hadde svart i så lange ordelag på spørsmålet fra den spanske avisen El Pais, kunne Spanias statsminister avvæpende svare at det hadde han ingen grunn til: «Det var meget interessant».

Berlusconis advokat anmelder nå italienske og utenlandske aviser for blant annet å ha skrevet at kvinner har blitt betalt for å delta - og i enkelte tilfeller ha sex - på fester som han skal ha arrangert.

Lar som regel «egne» journalister spørre

Normalt spør italienske medier - og da helst journalister som jobber i hans egne mediebedrifter - om privatlivet til statsministeren bare når han er blitt forberedt på det.

Da El Pais-reporteren stilte spørsmål om privatlivet hans i dag, hevdet Berlusconi at avisen hadde liten troverdighet og at avisen til og med risikerte å gå konkurs.

– Å tape troverdighet fører til lavere opplag, som fører til færre lesere, som fører til lavere inntekter fra reklame. På denne måten går det lukt mot konkurs, og jeg tror El Pais godt kan kjenne seg igjen i det, sa Berlusconi.

SISTE NYTT

Siste nytt