Hopp til innhold

Skuffet over at det ikke blir et nytt Graceland

Det blir ingenting av drømmen om et nytt Graceland for folk i området rundt Michael Jacksons ranch Neverland.

Fans ved porten av Michaels Jacksons Neverland
Foto: DAVID MCNEW / AFP

Kristian Aanensen
Foto: NRK

I en stat som så å si er konkurs hadde mange lokale forretninger og hoteller sett fram til noen sårt tiltrengte penger i kassen, noe de nå kan se langt etter.

Ville vært en velsignelse

– Fra et økonomisk ståsted ville nok dette vært en velsignelse for området, sier Ken Leeks som bor i det lille tettstedet Los Olivos like ved Neverland.

Og den lille byen har allerede merket den økende etterspørselen fra tilreisende journalister og fans. Den lokale kafeen hadde lange køer med kaffe-tørste mennesker onsdag formiddag, men ikke alle var like fornøyd med oppmerksomheten.

– Vi hygger oss med alt dette oppstyret, men jeg kan aldri tro at disse rike og innflytelsesrike menneskene som bor i dette området vil tillate at dette blir et nytt Graceland, sier Amy Cano til nrk.no.

- De fleste har tross alt flyttet hit for å leve et rolig og tilbaketrukket liv, akkurat som Michael Jackson, tilføyer hennes mann Tony Cano, men det lokale bakeriet skulle nok gjerne fått en annen beskjed i dag. De hadde nemlig bestilt inn ekstrahjelp og mange nye varer til de mange tilreisende som var ventet til det lille tettstedet denne uken.

Skrudde opp prisene

På tirsdag opplyste CNN at Michael Jackson skulle ligge på paradeseng på sin gamle eventyrranch, to og en halv time nord for Los Angeles. Den nyheten fikk fans og journalister fra hele verden til å ringe ned hoteller og restauranter i nærområdene. Prisene spratt i taket, og journalistene strømmet inn.

Planen var å frakte superstjernen i en glassbil i en 30 biler lang konvoi hele veien fra Los Angeles til eventyrranchen i Santa Barbara. Noe lokale politimyndigheter stilte seg mildt sagt skeptiske til. Ikke minst i forhold til hvem som skulle betale for sikkerheten og alle politifolkene, i en stat som ikke lenger opererer med noe budsjett.

Kilometer lange rekker med lastebiler

Men dagen etter var alt forandret. Familien fikk allikevel ikke lov til å holde en offentlig minnemarkering langt utenfor allfarvei. Og de mange hundre journalistene og fansen som hadde reist opp de støvete og svingete fjellveiene måtte nå legge nye planer.

For langs Figueroa Mountain Road stod fjernsynslastebilene med store satellitter på taket i kilometer lange rekker på begge sider av veien, og bare ventet på Jacksons konvoi.

En politibil kjører forbi alle satelittbilene ved Neverland

En politibil kjører forbi alle satelittbilene på Figueroa Mountain Road ved Neverland.

Foto: GABRIEL BOUYS / AFP

Rundt inngangen hadde de største fjernsynskanalene stilt seg opp med sine direkte rapporteringer. Og ryktet svirret om hvordan bygningsarbeidere jobbet på spreng innenfor gjerdene for å gjøre alt klart til fredagens store begivenhet. Helt til familien Jackson nok en gang overrasket pressen.

Ligner på livet han levde

Paul, Treston, Sassy og Briana Dickson

Paul Dickson sammen med sine barn Treston, Sassy og Briana.

Foto: Kristian Aanensen / NRK

– Jeg tror ikke Neverland vil bli noe nytt Graceland, sa Briana Dickson til nrk.no, uten selv å vite hvor rett hun skulle få. For noen få timer senere bekreftet Jackson-familien at Graceland-drømmen mange fans og lokale forretningsmenn hadde håpet på, ikke vil bli virkeliggjort med det første.

Briana hadde kjørt tre timer fra San Josè sammen med faren sin og sine to søsken, alle kledd i Jackson-effekter for å oppleve kongen av pops hjemkomst.

– Han var en så stor del av oppveksten min og da Thriller kom ut var jeg i Japan, men man ble bare slått i bakken av hvor fantastisk dansingen og musikken var, forteller Brianas far, Paul Dickson. Som ville kommet tilbake hvis Neverland ble et nytt Graceland, men den gang ei.

For Michael Jacksons død begynner nå å ligne mer og mer på det livet han levde; kaotisk og langt fra normalt, men fortsatt midt i medias søkelys.

SISTE NYTT

Siste nytt