Hopp til innhold

Vil at Neverland skal bli det nye Graceland

Fansen krever at Michael Jackson blir gravlagt på Neverland, slik at ranchen kan bli et minnesmerke på lik linje med Elvis Presleys Graceland.

Michael Jacksons port til Neverland
Foto: Shaan Kokin / AP

Video nsps_upload_2009_7_1_12_41_24_732.JPG
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Sørgende fans har de siste dagene strømmet til Neverland-ranchen, der superstjernen fredag skal ligge på paradeseng.

Fredag skal den avdøde superstjernen vises fram for fansen på Neverland i California, men det er fortsatt ikke sikkert om Jackson blir gravlagt der.

Dersom den enorme ranchen blir Michael Jacksons siste hvilested, blir Neverland etter alt å dømme en like enorm turistattraksjon som Elvis' Graceland i Memphis.

Enorm gjeld

Michael Jackson skal ha etterlatt seg en gjeld på 2,6 milliarder kroner . Ved å gjøre Neverland til en turistattraksjon og et minnesmerke for fansen, kan ranchen generere enorme summer.

Neverland kostet nemlig en formue å drive. Vedlikeholdskostnadene skal ha vært på 10-12 millioner kroner i året, og på det meste hadde Jackson 54 ansatte.

I fjor solgte popkongen Neverland til et investeringsselskap som han selv var deleier i, og i vår skulle over 2000 gjenstander fra ranchen selges på auksjon. Denne ble til slutt avlyst .

Da Elvis Presley døde i 1977 hadde han bare én million dollar igjen til datteren Lisa Marie, mens Graceland kostet en halv million dollar årlig å vedlikeholde.

Graceland

Graceland.

Foto: STAN HONDA / AFP

Men etter at Priscilla Presley gjorde Graceland om til en turistattraksjon i 1982 har pengene strømmet inn. Lisa Marie Presleys arvefond er nå verdt over 100 millioner dollar.

Graceland har over 600.000 besøkende hvert år.

Vurderer privat begravelse

Opptil en million sørgende fans er ventet til Los Angeles, noe som vil gjøre Michael Jacksons begravelse større enn begravelsene til både Elvis og prinsesse Diana.

Jackson-familien vurderer en privat begravelse, etterfulgt av en offentlig minneseremoni som i så fall vil bli vist direkte på TV.

Familien mangler foreløpig tillatelse til å begrave Jackson på den private eiendommen, og bystyret skal visstnok være skeptiske til om området kan takle den enorme trafikken.

Verdenskjendiser vil si farvel

En mulig alternativ gravplass skal være Forest Lawn Cemetery i Los Angeles, der skuespillerlegender som Humphrey Bogart og Clark Gable er begravet.

Hjembyen Gary i delstaten Indiana har også kastet seg inn i kampen om hvor Jackson skal gravlegges, selv om han ikke har bodd der siden 1969.

Flere av verdens største kjendiser er ventet å delta i begravelsen, blant dem Paul McCartney, Elizabeth Taylor, Liza Minelli, Britney Spears og Madonna.

Michael Jackson har ikke bodd på Neverland de siste fire årene.

SISTE NYTT

Siste nytt