Hopp til innhold

Danske soldater drept i Afghanistan

Tre danske soldater er drept sør i Afghanistan, opplyser den danske hærens operative kommando.

Soldatene, som deltok i Danish Battle Group, ble drept ved Geresk i Afghanistan da en eksplosjon rammet bilen de satt i onsdag formiddag.

Første bil i kolonnen

Bilen, som kjørte først i en kolonne av kjøretøy, var på vei gjennom det danske ansvarsområdet, på Highway 1, da eksplosjonen fant sted.

Soldatene, fra Gardehusarregimentet, var på vei fra Main Operating Base (MOB) Price til Patrol Base (PB) Barakhzai, da det eksploderte.

De sårede ble hentet med helikopter fra ulykkesstedet og fløyet til det midlertidige sykehuset i Camp Bastion. Skadene var imidlertid så omfattende, at de tre ble erklært døde ved ankomsten til feltsykehuset.

– Vi har i dag mistet tre av våre soldater, som ble drept sør i Afghanistan da kjøretøyet de satt i ble rammet av en eksplosjon, opplyser sjefen for hærens operative kommando, generalmajor Niels Henrik Bundsgaard til den danske nettavisen dr.dk .

Forsvarsministeren var i området

Den danske forsvarsministeren var på vei hjem fra Helmand i Afghanistan da hendelsen fant sted. Han hadde vært i området på besøk.

– Det var med stor forferdelse at jeg og delegasjonen mottok beskjeden om at det hadde vært en hendelse, og enda verre, da vi fikk vite at de tre soldatene hadde mistet livet, sier forsvarsminister Søren Gade til TV 2 Nyhederne .

Hendelsen er den andre på kun seks måneder, der Danmark har mistet tre soldater i en enkelt episode.

Les: Tre danske soldater drept

Les også: Dansk soldat drept

Les mer: To danske FN-soldater drept

24 danske soldater har mistet livet i tjenesten siden 2002, én har tatt sitt eget liv.

SE HELE LISTEN PÅ EKSTRABLADETS SIDER.

SISTE NYTT

Siste nytt