Hopp til innhold

- Nordmannen skjøt etter meg også

- Nordmannen lot meg gå, så skjøt han etter meg, forteller Bavon Aradjabo. Assistenten til den drepte sjåføren i Kongo forteller om bilturen med de to nordmennene.

Drapssiktede nordmenn i Kongo
Foto: NRK

Det var en kongolesisk passasjer i bilen i tillegg til ham selv, den drepte sjåføren og de to nordmennene. Hjelpesjåføren forteller sin historie til Aftenposten.no i ettermiddag.

Pågrepet i forrige uke

De to nordmennene ble pågrepet i forrige uke i Kongo siktet for å ha skutt og drept sin sjåfør. Selv hevder de at bilen de satt i ble angrepet utenfra. Det har vært stor forvirring om hva mennene i det hele tatt gjorde i landet.

Les også:

Ingen konflikt

Passasjeren har også vitnet om at det var nordmennene som skjøt.

Rundt klokken ni på kvelden stanset nordmennene bilen. Det skal ikke ha vært noen konflikt som ledet til at nordmennene stanset kjøretøyet, men de lot som de skulle tre av på naturens vegne.

Deretter så Aradjabo at en av nordmennene rettet skytevåpenet mot og skjøt sjåføren. Hjelpesjåføren forteller at nordmannen så skjøt, men bommet, på passajeren. Dette har også passasjeren fortalt i avhør.

- Så lot nordmannen lot meg gå før jeg også ble skutt etter. Jeg ble ikke truffet og jeg løp mot skogen, sier Aradjabo.

- Gravde ned våpenet

Ifølge kongolesiske myndigheter hevder den ene nordmannen at han gjemte det angivelige drapsvåpenet i jungelen. Det opplyser etterforskningsleder og oberst Roger Wavara til VG.no .

På bakgrunn av disse opplysningene skal politiet lete etter våpenet i dag eller i morgen.

Tirsdag kveld sier predikant Rune Edvardsen til TV2 at han håper å treffe de to nordmennene i kveld.

– Jeg håper og tror at jeg skal få møte de to nordmennene allerede i kveld, sier Edvardsen. Predikanten kjenner forholdene i landet og snakker språket.

SISTE NYTT

Siste nytt