Hopp til innhold

Addio, Berlusconi

Den italienske statsministerens kone, Veronica Lario, har fått nok. Nå skilles hun fra Silvio Berlusconi.

Veronica Lario og Silvio Berlusconi
Foto: SUSAN WALSH, Susan Walsh / AP

- Jeg er tvunget til å gå til dette skrittet, sier Veronica Lario (52), ifølge de italienske avisene la Repubblica og la Stampa.

Hun har ansatt en skilsmisseadvokat for å starte prosessen med å skilles fra den mye omtalte Berlusconi (72).

«Skammelig skitten»

Forrige uke reagerte hun kraftig og kalte prosessen "skammelig skitten" da ektemannens politiske parti ville bruke kvinnelige showjenter fra italiensk TV som kandidater til valget på Europaparlamentet i juni.

Veronica Lario

Veronica Lario vil skilles fra Silvio Berlusconi etter 18 års ekteskap.

Hun har også kritisert ham offentlig for å omgås svært unge kvinner etter at han deltok i feiringen av jenta Noemis 18-årsdag.

Berlusconi selv har ikke villet kommentere nyheten. Da han forlot Roma i dag for å dra hjem til Milano, ville han ikke svare på de mange fremmøtte journalistenes spørsmål.

Veronica Lario er skuespiller og giftet seg med Berlusconi i desember 1990. Dette var den styrtrike italienerens andre ekteskap. Paret har tre barn sammen, Barbara (24), Eleonora (23) og Luigi (21).

Se arkivbilder av paret

Video nsps_upload_2009_5_3_16_59_14_4495.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

– Nå blir det debatt

Den italienske politikeren Pier Ferdinando Casini ber om folk respekterer at dette er en vanskelig tid for Lario og Berlusconi.

– Veronicas valg om å skille seg fra ektemannen Silvio Berlusconi er vondt, og det bør respekteres. For det involverer ikke bare dem to, men også barna deres, sa han til journalistene i Roma.

Dette støtter ikke politiker Mario Adinolfi.

– Det er klart at dette er et politisk spørsmål, sier han.

– Personen som kjenner han best, har kommet med sterke anklager mot ham. I ethvert annet land ville dette vært et politisk spørsmål. Det hadde vært utenkelig Obama kunne ha blitt angrepet på samme måte av kona Michelle, eller Sarkozy av Carla Bruni, uten at det hadde vekket en politisk og offentlig debatt.