Hopp til innhold

- Må legge vekt på enigheten

- G20-lederne må fokusere på hva vi er enige om, og ikke på uenigheten, sa president Barack Obama etter møtet med Storbritannias statsminister Gordon Brown.

Barack Obama og Gordon Brown
Foto: CARL DE SOUZA / AFP

Verten for G20-møtet i London i morgen, statsminister Gordon Brown, sa på den samme pressekonferansen at stats- og regjeringssjefene fra landene med verdens største økonomier står foran tøffe forhandlinger.

Det er uenighet mellom toneangivende EU-land og USA om hvilke tiltak som er best egnet til få fart på den internasjonale økonomien igjen.

Overdrevet

Obama mener denne uenigheten er kraftig overdrevet i forkant av møtet, men sa også at møtedeltakerne ikke kan bli enige om alle punkter på dagsordenen.

Han tror G20-ledernes møte i morgen vil gjenspeile en overveldende enighet om nødvendigheten av å takle problemene.

Fransk trussel

Frankrikes president Nicolas Sarkozy har truet med å forlate møtebordet dersom samtalene ikke fører til konkrete resultater.

Men statsminister Gordon Brown sier han er sikker på at Frankrike ikke vil boikotte forhandlingene.

Obama påpekte at USA og Storbritannia har mange sammenfallende synspunkter.

Obama sier verden er inne i sin mest alvorlige økonomiske krise siden andre verdenskrig, og at USA er villig til å gjøre det som trengs for å skape vekst.

Kjendismiddag

Michelle og Barack Obama ble tatt imot av statsminister Brown og hans kone Sarah i den britiske statsministerboligen onsdag morgen. Dermed er den amerikanske presidentens hektiske utenlandsreise i gang for alvor.

I løpet av dagen skal Obama ha møter med både Kinas president Hu Jintao og Russlands Dmitrij Medvedev, før hovedbegivenheten, møtet med lederne for G20-landene tar til i kveld.

Lederne skal først i en mottakelse i Buckingham Palace, før Brown er vert for en middag der politikerne får selskap av en rekke kjendiser.

TV-kokken Jamie Oliver står for menyen og førstedame Michelle Obama skal få æren av å sitte ved siden av den britiske forfatteren J.K. Rowling, mortil Harry Potter.

Les: London forbereder seg på opptøyer

Les: Obama har landet

SISTE NYTT

Siste nytt