Hopp til innhold

Drapsmistenkte tatt i Nord-Irland

Politiet i Nord-Irland har arrestert tre menn som er mistenkt for å ha medvirket i drapene på to britiske soldater utenfor en militærbase.

Kistene til Mark Quinsey og Cengiz Azimkar

Kistene til de to drepte soldatene blir kjørt ut av militærbasen Massereene i Antrim.

Foto: Stringer/Uk / REUTERS

Politiet i Nord-Irland har pågrepet tre personer i forbindelse med at to britiske soldater ble drept for snart ei uke siden.

Søndag ble Cengiz Azimkar (21) og Mark Quinsey (23) skutt utenfor militærbasen de var stasjonert ved. Soldatene skulle om få dager reise til Afghanistan for å tjenestegjøre der.

Soldatene hadde bestilt pizza, og var på vei ut for å hente maten da de ble skutt. Fire personer, inkludert to pizzabud, ble skadd i angrepet.

Det er første gang siden 1998 at britiske sikkerhetsstyrker er drept i Nord-Irland.

LES OGSÅ: Protester over hele Nord-Irland
LES OGSÅ: Politimann drept i Nord-Irland
LES OGSÅ: To arrestert etter politidrap

Den radikale utbrytergruppen Det virkelige IRA har tatt på seg ansvaret for angrepet. Denne gruppen sto blant annet bak bombeangrepet i Omagh i Nord-Irland i 1998 der 29 personer ble drept.

Mennene som er pågrepet er 21, 32 og 41 år gamle, men det er ikke kjent hvilken tilknytning de eventuelt har til Det virkelige IRA.

Tre andre pågrepet

Tre andre menn er pågrepet, mistenkt for drapet på en politimann i Nord-Irland mandag. Politimannen ble truffet i hodet under en skyteepisode i byen Craigavon sørvest for belfast.

En annen republikansk utbrytergruppe, Fortsettelses-IRA, har tatt på seg ansvaret for dette drapet.

De to skyteepisodene vekker frykt for at konflikten mellom nordirske republikanere og probritiske lojalister skal blusse opp igjen.

SISTE NYTT

Siste nytt