Hopp til innhold

16 drept i skoleskyting

Femten uskyldige personer er skutt og drept i en skytemassakre i den sørtyske byen Winnenden. Til slutt tok gjerningsmannen sitt eget liv.

Winnenden skole

Store mengder utrykningspersonell kom til Albertville-Realschule etter skytingen.

Foto: Thomas Kienzle / AP

En person gikk i formiddag amok med skytevåpen mot elever, lærere og forbipasserende ved en skole i byen Winnenden sørvest i Tyskland.

16 personer skal ha mistet livet etter at skytingen startet.

Hendelsen startet ved et skolekompleks som både inneholder en av byens ungdomsskoler, kalt Albertville-Realschule, og en videregående skole. I tillegg til meldingene om 16 døde varsles det om skadde etter skytingen.

- Personen bare skjøt rundt seg, forteller politiet til den tyske nettavisen Spiegel Online .

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2009_3_11_12_24_1_264.JPG
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Skyteepisoden skjedde ved denne skolen

Video: Skyteepisoden skjedde ved denne skolen

Gjerningsmannen er død

Politiet sa først at gjerningsmannen ble skutt av politiet på en parkeringsplass etter å ha flyktet fra skolen. Men senere har det blitt klart at den 17-årige gjerningsmannen tok sitt eget liv.

Til den tyske tv-kanalen ZDF opplyser politiet gjerningsmannen var en 17 år gammel mannsperson som tidligere er kjent av politiet.

Gjerningsmannen ble funnet død av politiet etter skuddveksling på en parkeringsplass 40 km unna skoleområdet. Flere politifolk skal også ha blitt truffet og skadet i skuddvekslingen, bekrefter politiet til den tyske avisa Frankfurter Allgemeine.

Skuddvekslingen tok også livet av to forbipasserende ved parkeringsplassen.

Gjerningsmannen var kledd i svarte klær da han gikk amok med skytevåpen på den tyske skolen. Store politistyrker søkte i formiddag etter den uidentifiserte gjerningsmannen før han ble skutt.

- Tosifret antall døde

Den 17 år gamle gjerningsmannen skal ha tatt med seg et ladd våpen til skoleområdet for så å skyte rundt seg.

Ni elever og tre lærerinner ble drept av gjerningsmannen i hans ferd rundt på skoleområdet.

Etter å ha skutt rundt seg på skolen flyktet gjerningsmannen fra stedet til fots i sentrum av byen Winnenden.

På sin flukt skal han ha skutt og drept en ansatt på en nærliggende psykiatrisk klinikk i Winnenden melder den tyske nyhetskanalen n-tv .

Deretter forsatte flukten i bil ut på motorveien i retning nabobyen Wendlingen. Etter å ha stoppet på en parkeringsplass ble det skuddvekslinger mellom den flyktende 17-åringen og politiet.

I skuddvekslingen med politiet ble to forbipasserende drept, og to politibetjenter hardt skadd før gjerningsmannen til slutt ble skutt av politiet.

Kaos i skolegården

Etter at det var klart at skolen Albertville-Realschule var utsatt for en skoleskyting ble området evakuert, og deler av bysentrum ble stengt av politiet.

Ifølge den tyske tv-kanalen n-tv hersket det lenge kaos på skoleområdet der det før skyteepisoden befant seg over tusen skoleelever. På stedet kom det til over 50 politibiler, mange ambulanser og politihelikopter sirklet over i lufta.

Byen Winnenden ligger ca. 20 km øst for Stuttgart i delstaten Baden-Württemberg. Byen har ca. 28 000 innbyggere.

Winnenden skole
Foto: Thomas Kienzle / AP

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt