Hopp til innhold

Støv på stjernehimmelen

Hong Kongs pop-ikon Jacky Cheung har så kraftige stjernenykker at  myndighetene har gitt ham hushjelpforbud.

Jacky Cheung

Jacky Cheung

Foto: Lo Sai Hung / AP

Hong Kongs store artist Jacky Cheung og kona, den tidligere skuespillerinnen May Lo, er blitt svartelistet hos det filippinske konsulatet i storbyen.

Grunnen er at paret har skiftet hushjelp intet mindre enn 21 ganger på tre år, skriver South China Morning Post i gårsdagens utgave.

"The Terminator"

Rekorden har gitt ham kallenavnet "The Terminator" lokalt i det filippinske miljøet.

Joel Blas ved det filippinske konsulatet oppsøkte Cheung og Lo forrige uke for å gjøre det klart for paret at "de ikke fikk lov til å hyre flere hushjelper fra Filippinene før det var gått ett år".

"Den 60-ende hushjelpen"

I kraft av å være en av fire av "Kantonesisk-syngende himmelske konger" har Cheung bygget seg opp en enorm fanskare overalt i Asia. Cheung har figurert på stjernehimmelen i mer enn 20 år.

Svartelistingen kommer etter en kontroversiell sak der en av parets tidligere hushjelper ble arrestert i fjor angivelig for å ha stjålet fotografier fra stjernen.

Hun ble sitert i avisene på at hun måtte være "den 60-ende hushjelpen" som ble oppsagt av Cheung.

Hong Kong og Singapore har en mengde hushjelper fra mindre velstående naboland, eksempelvis Filippinene og Indonesia. Retten hører ofte om voldtekt og misbruk begått av arbeidsgiverne deres.

SISTE NYTT

Siste nytt