Hopp til innhold

Lager smørbrød av mordersnegler

En svensk kokk fra Malmö har sett seg lei på mordersneglene som spiser opp urtehagen hans. Som hevn lager han nå smørbrød av sneglene.

Brunskogsnegl
Foto: Kjell Herskedal / Scanpix

Se kokken tilberede og spise sneglesmørbrød: (Ekstern lenke.)

David Kallós holdt på å tape kampen mot de såkalte mordersneglene. Etter at de hadde spist seg gjennom det meste av Davids urtehage og formert seg i et voldsomt tempo, bestemte kokken seg for å ta hevn.

Han driver en restaurant i Malmö, og er veldig glad i å prøve ut nye retter med spennende ingredienser. Dermed var veien kort til Davids nye spesialitet: Et sneglesmørbrød med bacon, løk og fersk chili.

- Jeg har jo for så vidt jobbet mot maten i dette tilfellet. Vanligvis forsøker jeg å fremheve råvarenes karakter, men her gjør jeg det motsatte. Jeg har dempet sneglesmaken så mye jeg kan, forklarer David Kallós.

Sneglenes slim er den største utfordringen når de skal tilberedes. Iberiaskogsneglen har så seigt slim at til og med dyr som vanligvis spiser snegler, ikke vil røre dem.

David bruker rundt fire timer på å plukke, forvelle, hakke og steke cirka 20 snegler, som blir til fire smørbrød.

- Det er utrolig mye arbeid for ganske lite mat, innrømmer David.

Som drikke til måltidet anbefaler han et glass rødvin, eller en øl og en snaps.

- Man kan trenge et glass vin for å fatte mot når man skal spise snegler, sier han.

Les også: - Mordersneglen et samfunnsproblem

Les også: Mordersnegler velger alkoholfritt

SISTE NYTT

Siste nytt