Hopp til innhold

- Kan ikke arrestere briten

Politiet i Portugal bekreftet  i kveld at det ikke har nok bevis til å arrestere den britiske mannen som er siktet i Madeleine-saken.

Den mistenkte 32-åringen bodde i dette huset sammen med sønnen og sin.

Den mistenkte 32-åringen bodde i dette huset.

Foto: CARLOS BRITO / AFP

Tidligere i dag sa en talsmann for politiet at  en brite i 30-årene nå anses som formelt siktet i saken.

Mannen ble siktet etter at den fire år gamle Madeleine McCann forsvant for 12 dager siden mens familien ferierte på Algarve-kysten.

Han er blitt avhørt, men er løslatt fordi politiet så langt ikke har gode nok bevis mot ham.

Han er likevel fortsatt mistenkt og må derfor forbli i landet, melde seg hos politiet hver femte dag, og kan ikke endre boligadresse.

Beslagla eiendeler

Tre personer - en portugisisk mann, en tysk kvinne og den britiske mannen - ble tatt inn til avhør mandag i forbindelse med forsvinningssaken i den portugisiske landsbyen Praia de Luz. Alle skal imidlertid ha blitt løslatt i løpet av natten.

Samtidig sperret politiet av og gjennomsøkte britens villa, som ligger kun 140 meter unna stedet der Madeleine trolig ble kidnappet.

Tirsdag morgen gjennomsøkte politiet fremdeles villaen, og både kriminalteknikere og sporhunder ble brakt inn for å bistå.

Politiet skal blant annet ha tømt hele svømmebassenget på eiendommen. I tillegg skal de ha gjort beslag på flere av hans eiendeler i boligen, blant annet en videokassett og en datamaskin.

Alibi

Den mistenkte mannen skal ha bodd sammen med sin sønn og mor i villaen La Lilliana. 

Boligen eies av moren, som nå hevder at sønnen var sammen med henne kvelden da Madeleiene sporløst forsvant. Derfor har han ingenting med kidnappingen å gjøre, mener hun.

Den britiske mannen, som er oppvokst i Portugal, vendte tilbake til landet for to år siden, etter å ha bodd i England i en periode.

Han har vært et vanlig syn i landsbyen Praia da Luz etter at fireåringen ble kidnappet den 3. mai i år.

Den 4. mai - kun en dag etter at Madeleine ble kidnappet fra familiens ferieleilighet - dukket han opp i Praia da Luz, der han  tok kontakt med flere journalister

32-åringen, som er fraskilt og arbeider for en lokal eiendomsmekler, skal blant annet ha fortalt reporterne at han hadde en datter som var like gammel og liknet svært mye på Madeleine. Han skal også ha hatt en rolle som tolk for foreldrene. 

Vekket mistanke

 

Sunday Mirror journalist Lori Campbell.

Sunday Mirror journalist Lori Campbell rapporterte en britisk mann til politiet.

Foto: CARLOS BRITO / AFP

 Mannens intense engasjement i saken skal ha vekket mistanke hos flere journalister, som så tok kontakt med politiet i forrige uke.  

Sunday Mirror journalisten, Lori Campbell, rapporterte mannen til det lokale politiet i Portugal, den britiske ambassaden og politiet i Leicestershire i England, der Madeleiene og familien er hjemmehørende.

- Han dukket opp, og gikk rundt som om han skulle ha hatt en offisiell rolle i dette, forteller hun.

- Men da jeg intervjuet ham om saken var han veldig vag om sin posisjon. Han fortalte at han på frivillig initiativ hjalp politiet med etterforskningen, legger hun til. 

Dusør på 30 millioner

 Saken om Madeleines forsvinning har vakt stor internasjonal interesse. Både det britiske folket, samt internasjonal presse har fulgt saken nøye.

På britiske nettsteder strømmer det stadig inn meldinger til støtte for familien, som lover å ikke vende hjem igjen til England før de har fått et svar på datterens forsvinning

Også flere fotballstjerner som Cristiano Ronaldo, Paulo Ferreira og David Beckham har brukt media til å komme med appeller  der de innstendig bønnfaller kidnapperen om å la fireåringen gå fri.

SE OGSÅ: Beckham: - Hjelp familien!

Det er utlovet en dusør på 2,6 millioner pund – over 30 millioner kroner – til den som kan bidra med opplysninger som gjør at Madeleine blir funnet.

Pengene er donert av flere kjendiser, blant annet forfatteren bak Harry Potter-bøkene, JK Rowling.

 

Madeleine (4) har vært savnet i siden 3. mai i år.

Madeleine (4) har vært savnet i siden 3. mai i år.

Foto: DAVID MOIR / REUTERS

 

SISTE NYTT

Siste nytt