Hopp til innhold
Løven Cecil
Foto: Paula French / Ap

Raser etter drapet på løven Cecil

Oppsummert

En amerikansk tannlege får gjennomgå i sosiale medier, etter at han angivelig betalte to jegere fra Zimbabwe 50.000 dollar for å hjelpe ham med å drepe løven Cecil. Løven, som var fredet, var en av de største attraksjonene i Hwange nasjonalpark.

  • Dropper rettssak mot løvejeger

    Zimbabwe dropper rettssaken mot en amerikansk tannlege som skjøt løven Cecil. Myndighetene sier tannlegens papirer «var i orden», og at han ikke visste at han begikk en straffbar handling, melder AFP. Løven ble skutt med pil og bue i juli.

  • Løve-jegeren tilbake på jobb

    Tannlegen som drepte løven Cecil er tilbake i arbeid i Minnnesota. Mannen trakk seg ut av offentlighetens søkelys etter at han ble identifisert som Cecils banemann. Noen få demonstranter var på plass da han ankom tannlegekontoret tirsdag, melder AP.

  • Reagerer på Cecil-fokus

    – Millioner av mennesker sulter i Zimbabwe. Da er det ufattelig at løven Cecil får hele verdens oppmerksomhet, sier ekteparet Arne og Gwen Myklebust, som har en sterke koblinger til landet. De kaller oppmerksomheten løven har fått «latterlig».

  • USA gransker drapet på løven Cecil

    – Vi etterforsker drapet på #CecilTheLion. Vi vil følge etter fakta. Vi ber Dr. Palmer eller hans representant om å kontakte USFWS umiddelbart, heter det fra det amerikanske direktoratet for naturforvaltning på Twitter.

    Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no