Hopp til innhold
 Bilde av Ali Salman
Foto: HAMAD I MOHAMMED / Reuters

Bahrain

Oppsummert

Bahrain har vært preget av politisk uro siden myndighetene slo ned et demokratiopprør under den arabiske våren i 2011. Landet ledes av en sunnimuslimsk minoritet med kong Hamad bin Isa al-Khalifa i spissen. Bahrain er alliert med USA og Saudi-Arabia.

  • Britiske krigsskip kolliderte i Bahrain

    To britiske minejaktfartøy har kollidert i en havn i Bahrain. Ingen personer ble skadd, men krigsskipene fikk skader, opplyser den britiske marinen.

    HMS Chiddingfold ser ut til å ha bakket inn i HMS Bangor som lå ankret opp i havnen i Manama i den lille øystaten utenfor Saudi-Arabia, ifølge en video i sosiale medier.

    En etterforskning skal være satt i gang for å finne ut hva som gikk galt.

    De to minejaktfartøyene har vært utplassert i Midtøsten for å hjelpe til med å beskytte handelsskip. Storbritannia bombet i forrige uke sammen med USA over et titall militære mål tilknyttet den jemenittiske Houthi-militsen.

    Houthiene har utført en lang rekke angrep mot handelsskip og krigsskip i Rødehavet som de sier er svar på Israels angrep mot Gazastripen. (NTB)

  • Israel har åpnet ambassade i Bahrain

    Israel har offisielt åpnet ambassade i Bahrain, tre år etter at de to landene normaliserte forholdet.

    Israels utenriksminister Eli Cohen deltok mandag under den offisielle åpningen i Bahrains hovedstad Manama. Med seg hadde han også en delegasjon israelske næringslivsledere.

    – Bahrains utenriksminister og jeg er enige om å samarbeide om å øke antallet direkte flyruter, turismen, handelsvolumet og investeringene, sa Cohen.

    Normaliseringen mellom Bahrain og Israel var et resultat av de såkalte Abraham-avtalene. De forente arabiske emirater, Sudan og Marokko inngikk tilsvarende avtaler med Israel.

    (NTB)

    Israels utenriksminister Eli Cohen og Bahrains utenriksminister Abdullatif bin Rashid Alzayani innvier offisielt den israelske ambassaden i Manama, Bahrain, 4. september 2023
    Foto: Reuters
  • 600 prosent auke i dødsstraffer

    Det siste tiåret har talet dødsstraffar i Bahrain auka med over 600 prosent, ifølge ein ny rapport.

    Auken skaut særleg fart etter starten på den arabiske våren i 2011, med fleire opprør i ei rekke arabiske land. 51 personar har sidan då blitt beordra avretta, 88 prosent av desse var skulda for terrorrelaterte handlingar.

    I dag er det 26 menn som ventar på si dødsstraff, melder Al Jazeera.

  • Kronprins utnevnt som statsminister

    Lokale medier melder at Bahrains kronprins Salman bin Hamad er utnevnt til ny statsminister i landet etter at forgjengeren døde 84 år gammel. Flere medier i Midtøsten, deriblant Jerusalem Post melder om nyheten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no