Hopp til innhold

Bekrefter forhandlinger om salg av Elkem

Orkla bekrefter at selskapet er i forhandlinger om å selge Elkem til kinesiske interesser. Aksjekursen stiger kraftig på Oslo Børs.

Stein Erik Hagen

Styreleder Stein Erik Hagen i Orkla er etter alt å dømme i ferd med å selge industribedriften Elkem til et kinesisk selskap.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

I en melding til Oslo Børs bekrefter Orkla ASA at selskapet er i forhandlinger som å selge industriselskapet Elkem til Kina.

"Orkla ASA bekrefter herved at man er i kontraktsforhandlinger med China National Bluestar om et salg av Elkem AS' silisiumrelaterte virksomhet, inklusive Elkem Solar. Avtalen omfatter ikke aksjene i Elkem Energi AS. ", heter det i pressemeldingen.

På en mandag formiddag der hovedindeksen ligger helt flatt, stiger Orkla 4,3 prosent på nyheten om det som trolig er et nært forestående salg av Elkem.

LES OGS: – Orkla selger Elkem til kinesere

I følge mandagens utgave av avisen Dagens Næringsliv er det bare underskriften som mangler på at industriselskapet Elkem kommer på kinesiske hender.

Flere kilder sier til avisen at Orkla-styret har fått beskjed om å stille til styremøte på kort varsel med formål å selge Elkem.

Kommunikasjonsdirektør Johan Chr. Hovland i Orkla sier til NRK.no at han ikke kan kommentere om det er berammet styremøter i dag eller i nær fremtid i selskapet.

- Det er en type informasjon vi ikke kan gå ut med nå, sier Hovland.