Hopp til innhold

Britiske ministere vedtok lønnskutt

Dette er det første vedtaket til David Cameron og den nye regjeringen i Storbritannia.

Cameron avholder sitt første regjeringsmøte

Statsminister David Cameron avholdt i dag sitt første regjeringsmøte i Downing Street 10.

Foto: ANDREW WINNING / Reuters

Den nye koalisjonsregjeringen i Storbritannia, med David Cameron og Nick Clegg i spissen, brukte det første regjeringsmøtet på å bevilge et lønnskutt på fem prosent for alle regjeringens medlemmer.

Kuttet er symbolsk, og innleder en forventet sparepakke som skal snu et rekordstort underskudd.

Sparer tre millioner pund

Avtalen mellom ministerne i koalisjonsregjeringen skal, ifølge Financial Times, spare landet tre millioner pund, nær 29 millioner norske kroner iløpet av regjeringstiden.

Cameron fortalte sine kollegaer at han ønsket å vise sin forpliktelse til å kutte kostnadene til regjeringen, og at han ønsket å starte med å redusere deler av landets 163 milliarder pund store gjeld allerede i år.

Det er i dag en uke siden valget i Storbritannia, og rundt bordet i Downing Street satt 18 medlemmer fra det konservative partiet og fem Liberaldemokrater.

Les: God morgen, statsminister!

– Krever ubehagelige kutt og avgiftsøkninger

Ministerne, som i dag var samlet til sitt første møte, ble også enige om en frys av lønningene så lenge denne regjeringen blir sittende.

Meldingen fra stats- og visestatsministeren var at hele landet må ta del i det vanskelige arbeidet de står overfor, og innse at økonomien er i en slik tilstand at den krever vanskelige og ubehagelige kutt og avgiftsøkninger.

De skal ha åpnet møtet med å understreke forpliktelsen de har inngått til å jobbe sammen, og til sin felles agenda.