Hopp til innhold

Trekker seg fra Aker-styre

Styremedlem Heidi M. Petersen finner det uholdbart å fortsette som styremedlem i Aker Solutions ASA.

Heidi M. Petersen
Foto: per@myrehed.com

"Jeg kan bekrefte at jeg i dag har fratrådt styret i Aker Solutions ASA med umiddelbar virkning. Både på bakgrunn av saksbehandlingen i styret samt de vedtak som er truffet i tilknytning til kjøp av selskaper fra Aker ASA, har jeg funnet det uholdbart å forsette som styremedlem i selskapet. Jeg har ingen ytterligere kommentarer.", sier Heidi M. Petersen i en pressemelding.

Etter det NRK kjenner til fikk styreleder Øyvind Eriksen i Aker Solutions ASA beskjed om at Petersen trekker seg før dagens styremøte i Aker Solutions ASA, som startet klokken 10.00.

Petersen vil ikke gi ytterligere kommentarer til NRK om hvorfor hun trekker seg.

I et styremøte i Aker Solutions ASA 6.april foreslo Petersen ifølge Dagens Næringsliv en gjennomgang av hele bakgrunnen for Aker-transaksjonen, både med tanke på det industrielle og prisen som skulle betales. Hun fikk imidlertid ikke tilslutning fra noen av de andre styremedlemmene, heller ikke de ansattes representanter.

Oslo Børs har ikke mottatt noen børsmelding om at Petersen trekker seg.
- Men dette er det ikke heller noe krav om, dette er en vurdering som selskapet selv må gjøre, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs til NRK.

Heidi M. Petersen er selvstendig næringsdrivende og sitter i styrene til de børsnoterte selskapene Norsk Hydro ASA, Ocean Heavy Lift og Awilco Offshore.

LES: LO-topp: - En sak om etikk og moral

LES: -Staten må fortsette som Aker-eier