Hopp til innhold

450 må gå i Posten

Posten vil kutte kraftig i administrasjonen over nyttår. En av tre kan miste jobben.

Konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge

Konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Video nsps_upload_2008_12_3_11_15_50_2573.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: 450 må gå i Posten

Posten skal kutte kostnader og vurderer å redusere administrasjonen kraftig. Så mye som en av tre ansatte kan bli overflødige.

- Det vi vurderer er å kutte 450 stillinger innenfor administrative funksjoner, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten til NRK.

Kutter i hele Norden

Mejdell viser til at Posten rammes av at færre og færre sender brev, økende konkurranse og mindre godstranport på veiene.

Nedskjæringene vil ramme alle områder av administrasjonen.

- Kuttene vil skje i hele den nordiske virksomheten vår, men veldig mye vil skje i de store byene, sier Mejdell til NRK.

Konsernsjefen mener publikum ikke kommer til å merke kuttene i form av dårligere service.

- Nei, det tror jeg ikke. Vi ønsker å opprettholde den gode kundeservicen som vi har i dag og det skal være like lett å få hjelp av Posten fremover enten man er privatperson eller bedriftskunde, sier Mejdell.

Nedbemanner etter nyttår

Ifølge Posten er det ikke endelig klart hvor store nedskjæringene kommer til å bli. Det drøftes nå med fagforeningene hvordan reduksjonen i antall ansatte skal foregå. Drøftingene vil pågå til over nyttår og nedbemaningene vil starte fra første kvartal 2009.

Posten har satt igang et spareprogram kalt «Spinnaker», som har som mål å effektivisere for 2,3 milliarder i løpet av 2012.

Blant tiltakene er at administrative funksjoner skal effektiviseres, postterminaler skal selges, og omleggingen fra Post til butikk.

I denne lenken kan du se hvilke postkontorer som i februar ble vedtatt erstattet med Post i butikk. Hva skjer med ditt postkontor?