Hopp til innhold

Lav dollarkurs gir pakkerekord

Nordmenn handler fra utlandet som aldri før, og den lave dollarkursen bidrar til en eksplosiv økning i pakker innført fra USA.

Transport av post
Foto: Eskil Mehren / NRK

- Økningen totalt fra utlandet er så langt i år på ca. 34 prosent sammenliknet med samme tid i fjor. Ekspresspakker øker mest fra resten av verden, mens utviklingen på import fra USA forteller at er den jevne ”Ola Nordmann” som handler mest. Økningen er størst innen bedrifts- og privatpakker med 140 prosent, forteller informasjonssjef Eivind Rossen i Posten.

Stor netthandel

Netthandelen fortsetter å øke og lav dollarkurs stimulerer den ytterligere. Netthandel oppleves i tillegg som en trygg, behagelig og sikker måte å handle på.

– Undersøkelser viser at det stadig kommer til flere nye personer som handler på nett, og de som allerede handler, handler mer enn før. Og ikke minst, spekteret av varer som handles er utvidet i forhold til tidligere, forteller Rossen.

Volumtallene på import inndelt etter mottakerdestinasjon , viser at det er Oslo og Østlandet som har økt mest i importvolum. Ikke langt bak kommer befolkningen på Sør- og Vestlandet, mens man finner lavest økning i importvolum til Nord-Norge.

LES OGSÅ: Handlefest med lav dollarkurs