Hopp til innhold

Microsoft byr på Yahoo

Software-giganten Microsoft vil kjøpe internettselskapet Yahoo for 44,6 milliarder dollar.

Yahoo
Foto: PAUL SAKUMA / AP

Microsoft har informert om at de har tilbudt Yahoos styre 31 dollar per aksje, med en total verdi på 44,6 milliarder dollar - omtrent 242 milliarder kroner.

Microsofts forslag tillater at aksjeholderne i Yahoo får velge mellom å motta penger eller et visst antall Microsoft-aksjer.

- I IT-sammeheng er dette en av de største oppkjøpene som noen gang er gjort, sier Per Morten Hoff i IKT Norge.

- Yahoo en pionér

Bill Gates

Bill Gates' selskap Microsoft er klare til å bla opp for søkemotoren Yahoo.

Foto: Ronaldo Schemidt / AFP

- Vi har stor respekt for Yahoo, og sammen kan vi tilby stadig bedre løsninger for forbrukere, utgivere og annonsører, sier Microsofts Steve Ballmer i en uttalelse.

- Vi vil også komme i en bedre posisjon for å konkurrere i internettmarkedet.

Bill Gates' selskap sier også at de har funnet fire områder der de to selskapene kan generere 1 milliard dollar i årlig synergi hvis de slår seg sammen.

- Våre liv, våre forretninger og vårt selve samfunn har blitt forandret av Internett, og Yahoo har spilt en pionérrolle i denne sammenhengen, sier Ray Ozzie, Microsofts sjefsoftware-arkitekt.

Yahoo har ikke vært tilgjengelig for kommentarer ennå.

- En historisk kontrakt

- Dette er en kjempekontrakt. Det er ikke mange store kontrakter som dette. Dette er i størrelsesorden som da American online kjøpte Time Warner, som var en historisk kontrakt, sier Per Morten Hoff, leder i IKT Norge.

- Dette har nok blitt gjort nå i stor grad for å demme opp for Google. Det er klart Google er hovedkonkurrenten til Microsoft, så det er nok et veldig strategisk kjøp. Det er ingen tvil om at Googles fremgang har fått Microsoft til å skjelve i buksa, sier Hoff til NRK.

- En ære for det norske IT-miljøet

- Det som er morsomt sett fra et norsk synspunkt, er at Yahoo har en egen utviklingsavdeling i Trondheim - og det samme har Fast, som også ble kjøpt av Microsoft. Det er jo en ære for det norske IT-miljøet, og ikke minst for NTNU som skaper mange utrolig gode IT-folk, sier Hoff.

- Kan det ha noe å si for det norske IT-miljøet?

- Det kan jo være at man nå får en konsolidering mellom Fast sitt og Yahoos utviklingsmiljø i Trondheim, og en slik sammenslåing kan være positivt, tror Hoff.