Hopp til innhold

Hussain gjentar trusler på Facebook

Islamisten Ubaydullah Hussain har lagt ut epostene han er trusselsiktet for på sin egen facebookside.

Ubaydullah Hussain i fengslingsmøte

TRUSSELSIKTET: Ubaydullah Hussain i fengslingsmøte i Oslo tingrett 27 . oktober 2012. Han ble for kort tid siden løslatt, men siktelsen mot ham står.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Hussain, som nylig ble løslatt fra varetekt, la fredag ut de to epostene han sendte til de to journalistene han er siktet for å ha truet.

I forbindelse med e-postene har han kommentert: «E-post som kan fengsle en muslim i det «demokratiske» landet Norge».

«Du bør være bekymret for din sikkerhet»

Dagsavisen-journalist, Nina Johnsrud, mottok epost fra Hussein etter at hun skrev en artikkel om ekstreme islamister som tok jegerkurs i Norge.

I eposten skrev Hussain:

«Artikkelen er mottatt av både kjente og ukjente brødre, og den er IKKE godt mottatt. At du har snoket i folks privatliv har satt sinnene i kok og du må ikke bli overrasket dersom noe eller noen dukker opp i privatlivet ditt også! Med ord eller handlinger, det vet ikke jeg! Dette er ikke en trussel, kun nyttig informasjon til ditt eget beste.»

På Facebook-siden navngir han også den andre journalisten, som ikke har ønsket å stå fram. Innholdet i denne eposten lyder blant annet:

«Akkurat som du har gått inn i privatlivet til våres brødre, kan noen gå inn i privatlivet ditt. Ditt overtråkk er så grovt ved denne artikkelen at du bør være bekymret for din sikkerhet. Etter et par tastetrykk på nettet eller en telefon til et kontaktnettverk, er det veldig enkelt for folk å finne ut hvor du oppholder deg. Resten av historien kan du tenke deg selv».

«DETTE ER IKKE EN TRUSSEL, ADVARSEL ELLER EN SKREMME-MAIL, JEG OPPLYSER DEG BARE OM FORHOLDENE SOM KAN OPPSTÅ GRUNNET DIN LØGNAKTIGE ARTIKKEL. EI HELLER OPPFORDRER JEG TIL DETTE. MEN DERSOM NOE SKJER MED DEG, VIL JEG SMILE HELE VEIEN TIL BEGRAVELSE».

Forsvarer John Christian Elden benekter at Hussain har kommet med nye trusler. Han mener Hussein kun har stilt spørsmål ved om et demokrati kan tåle det han ble fengslet for.

– Har ingen konsekvenser for vår journalistikk

Sjefredaktør i Aftenposten, Hilde Haugsgjerd har lite sans for at Hussain har lagt ut epostene:

– Vi har gjort det vi alltid gjør, de få gangene noen av våre journalister får trusler, og det er å anmelde det til politiet. Vi har hatt ny kontakt med politiet, og følger deres råd, sier Haugsgjerd til NRK.

Hun tror motivet for å legge ut epostene på nytt kan være behov for oppmerksomhet.

– Dette har jo selvfølgelig til en viss grad preget journalisten som fikk disse truslene, men dette har overhodet ikke preget Aftenpostens journalistikk. Det har ikke fått noen konsekvenser for hvordan vi jobber eller hvike saker vi publiserer, sier Haugsgjerd.

27-åringen ble denne uka løslatt etter å ha sittet i varetekt siden han ble pågrepet den 25. oktober i år. Han er fortsatt siktet for flere tilfeller av trusler.

AKTUELT NÅ