Hopp til innhold

Hussain siktet for heleri og for å ha kalt vitne for et svin

Politiet utvidet onsdag siktelsen mot islamistlederen Arslan Ubaydullah Hussain (27) til å omfatte heleri og for å ha kalt et vitne for svin.

Ubaydullah Hussain sammen med forsvarer John Christian Elden.

Ubaydullah Hussain sammen med forsvarer John Christian Elden i Oslo tingrett 27. oktober i år.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Uttalelsene mot vitnet kom i forbindelse med rettssaken mot Krekar nylig, da Hussain satt på publikumsbenken.

– Politiet mener dette er en motarbeidelse av rettsvesenet, men Hussain mener det er ytringsfrihet, sier 27-åringens forsvarer John Christian Elden til NRK.no.

Vitnet har selv ikke anmeldt forholdet. Elden mener det hele virker som en noe desperat handling fra politiets side.

– Jeg noterer meg at vitnet selv synes å ha en høyere terskel enn politiet for hvor straffeloven skal brukes, sier Elden.

Siktelsen er også utvidet til å omfatte heleri av inntil fem millioner kroner ut fra overførsler til utlandet de siste fem årene.

– Den siktede nekter skyld etter begge forhold, sier Elden.

I varetekt

Da Hussain ble fremstilt for varetekt for halvannen uke siden, sa politiadvokat Kathrine Kristoff at politiet hadde fått opplysninger om at Hussain hadde truet andre.

Politiet mener Ubaydullah Hussain er i en eskalerende periode.

– Det virker som den siktede er i en eskalerende periode. Det er også opplysninger om at han har truet andre, noe vi må undersøke nærmere, sa Kristoff ved fengslingsmøtet 27. oktober.

Påtalemyndigheten ba om fire ukers varetekt for Hussain, som er talsperson for den radikale gruppen Profetens Ummah, men retten mente da det ikke var gjentakelsesfare og varetektsfengslet Hussain i to uker med brev- og besøksforbud.

Ubaydullah Hussain er siktet for trusler mot to journalister og trusler på Facebook mot Det mosaiske trossamfunn.

Norsk heksejakt

Tirsdag ettermiddag holdt Profetens Ummah en slags pressekonferanse i Oslo. De fremmøtte pressefolkene fikk imidlertid ikke svar på sine spørsmål, men gruppa ga uttrykk for at de mener seg utsatt for en heksejakt fra politiets side.

De begynte pressekonferansen med en tale på arabisk «for internasjonal media», før de redegjorde på norsk. De kom imidlertid ikke med de samme uttalelsene på arabisk og norsk.

AKTUELT NÅ