Hopp til innhold

Streiken avverget

To timer på overtid kom partene i meklingen mellom de kabinansatte i Norwegian og arbeidsgiveren Norwegian Air Shuttle ASA til enighet. Dermed blir det ikke streik og Norwegians avganger vil gå som normalt onsdag morgen.

Vikarkontrakter skaper konflikt

BEMANNER FLYENE: De kabinansatte i Norwegian møter på jobb onsdag morgen.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Leder i Norwegian Kabinforening (NK), Marit Lindén, er glad for at arbeidsgiver, i forbindelse med årets tariffoppgjør, har gitt garantier for fortsatt norske arbeidsplasser.

– Kravet om fast ansettelse, lik garantien som ble gitt pilotene tidligere i år, omfatter nå også oss i kabinen. Det betyr at alle ansatte i kabinen har fått garanti for sine arbeidsplasser, sier Lindén.

– Vi har også gitt selskapet den fleksibilitet de har behov for ved etablering av nye baser i utlandet. Til gjengjeld får vi faste ansettelser, også utenfor Norge, når nye baser er godt etablert og har vist at de har livets rett.

Norwegian unngår med dette sin første streik i selskapets tiårige historie. Striden mellom de fagorganiserte i Parat-foreningen Norwegian Kabinforening og arbeidsgiveren Norwegian Air Shuttle ASA har pågått siden juni.

Mandag morgen møtte de til tvungen mekling i Oslo. Det var varslet uttak for 836 av selskapets 1200 fagorganiserte i kabinen.

Krangler om lønn og arbeidsvilkår

Flyselskapet og de kabinansatte kranglet om både lønn og generelle arbeidsvilkår.

Leder i Norwegian Kabinforening (NK), Marit Lindén, sa at de kabinansatte blir pålagt å jobbe lange dager og for mange timer.

– Vi krever akseptable arbeidstidsbetingelser, og mener arbeidstid på opptil 60 timer i uken og 22 timer per dag, slik som foreslått av EASA, er en for stor belastning. Vi krever også prosentvise lønnstillegg på linje med det pilotene og andre yrkesgrupper allerede har oppnådd i årets tariffoppgjør, sier leder i Norwegian Kabinforening, Marit Lindén, i en pressemelding.

Under oppkjøringen til meklingen hevdet Sandaker-Nielsen overfor NTB at opplysningene de kabinansatte har gått ut med i mediene om arbeidstiden i selskapet, er feil.

– Arbeidstiden er ryddig. De kabinsatte jobber fem dager på rad, i tillegg til at de har standby på disse dagene, og har så fire dager fri. De jobber 16 dager i snitt per måned og 7,5 time i snitt per dag, sier han.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger