Hopp til innhold

Etterforsker mulig voldtekt etter «Sensation Innerspace»

Politiet etterforsker en mulig voldtekt etter elektronikafesten Sensation Innerspace lørdag kveld.

Sensation White

Politiet etterforsker en mulig voldtekt etter Sensation Innerspace i Telenor Arena.

Foto: Daniel D. Laabak / Tipser.no

Lørdag kveld var rundt 8000 mennesker samlet på arrangementet Sensation Innerspace i Telenor Arena i Bærum. Søndag morgen melder politiet i Asker og Bærum at man etterforsker en mulig voldtekt i forbindelse med arrangementet.

– Jeg kan bekrefte at vi etterforsker en mulig overfallsvoldtekt i forbindelse med Sensation Innerspace. Dette er noe vi prioriterer, sa kriminalsjef i Asker og Bærum politidistrikt, Nina Karstensen Bjørlo, til NRK.no.

Politiet presiserer senere søndag at det ikke er snakk om en overfallsvoldtekt, selv om dette ble sagt tidligere.

Jenta, som er i begynnelsen av 20-årene, tok selv kontakt med politiet.

– Hun er naturligvis preget av situasjonen, sier Bjørlo.

Nina Bjørlo

Kriminalsjef i Asker og Bærum politidistrikt, Nina Bjørlo, sier man etterforsker en mulig voldtekt i Bærum.

Foto: NRK

Har beskrivelse av gjerningsmannen

Den mulige voldtekten skal ha skjedd i et skogholt i Oksenøyveien, like ved Telenor Arena, etter at arrangementet var avsluttet. Jenta skal ha gått sammen med et følge på flere personer, men kom så bort fra disse. Hun skal så ha møtt den angivelige gjerningsmannen, og gått frivillig bort med ham før voldtekten fant sted.

Jenta har også mistet mobiltelefonen og en shorts etter hendelsen, opplyser Bjørlo.

Jenta sitter søndag i et foreløpig avhør med politiet, og har allerede gitt en beskrivelse av gjerningsmannen.

21-åringen har opplyst at gjerningsmannen har svart, kort hår, at han er over 173 centimeter høy og at han snakker gebrokkent norsk.

– Vi holder nå på med å gjøre undersøkelser på stedet, og ønsker naturligvis tips fra publikum som kan ha sett noe, sier Bjørlo.

130 tatt med narkotika

NRK meldte tidligere søndag at om lag 130 personer ble anmeldt for bruk eller besittelse av narkotika i forbindelse med arrangementet. I forbindelse med fjorårets utgave av Sensation ble rundt 50 personer anmeldt for bruk eller besittelse av narkotika.

Sensation er et såkalt house-party der deltagerne kler seg i hvitt og danser til elektronisk musikk. Det ble første gang arrangert i Nederland i år 2000, og har senere spredt seg til flere andre europeiske land.

I fjor ble Sensation første gang arrangert i Norge, i Telenor Arena på Fornebu i Bærum, med over 20.000 deltagere. Lørdagens utgave, Sensation Innerspace, hadde rundt 8.000 deltagere.

NRK har forsøkt å kontakte arrangørene av Sensation Innerspace uten å lykkes.

AKTUELT NÅ