Hopp til innhold

Statssekretær vil ikke følge rettssaken

TROMSØ (NRK.no) Statssekretær i Forsvarsdepartementet, Roger Ingebrigtsen (Ap), sin stedatter ble alvorlig skadet på Utøya. Han kommer ikke til å bruke tid på 22. juli-rettssaken.

Video Roger Ingebrigtsen

Statssekretær i Forsvarsdepartementet, Roger Ingebrigtsen (Ap), følger ikke rettssaken

Foto: Nyhetsspiller

Stedatteren Ylva Schwenke (15) overlevde Utøya-marerittet, men måtte ha intensiv behandling i dagene og ukene etter 22. juli.

Sammen med kona, Ap-politiker og mor Lene Hansen, har Ingebrigtsen fulgt stedatterens kamp tilbake til livet.

Følger ikke saken

Oppgjøret mot gjerningsmannen blir han derimot ikke å følge.

– Rettsstaten må gjøre jobben sin. Den starter nå. Men terroristen kommer ikke til å få min oppmerksomhet, skriver Ingebrigtsen på Facebook og legger til at han heier på et mest mulig normalt liv de neste ti ukene.

Ylva Schwenke skal i mai vitne mot gjerningsmannen og har John Christian Elden som bistandsadvokat.

Selv vært på Utøya

Statssekretæren fra Tromsø har selv tilbrakt flere somre på Utøya.

– Jeg tar med meg alle gode minner fra Utøya og tenker å gjøre alt annet de neste måneder enn å ha fokus på en feig persons forskrudde verdensbilde, skriver Ingebrigtsen.

77 personer ble drept og rundt 90 personer ble såret i terrorangrepene 22. juli. 69 personer ble skutt og drept under massakren av deltakere på AUFs sommerleir på Utøya, mens 60 personer ble såret.

Her kan du følge saken direkte i tekst og video

Etterlatte og overlevende hadde møtt opp for å høre Stoltenbergs tale. En av dem var Line Nersnæs som ble skadet under angrepet.

– Jeg er her for å hedre kollegene mine

For to år siden gikk bildet av Line Nersnæs med en pinne i hodet verden rundt. I dag synes hun det er viktig, men også vanskelig å minne de som ikke kom fra angrepet i live.