Hopp til innhold

Krekar skal ha kommet med nye trusler

Mulla Krekar skal igjen ha kommet med trusler mot norske interesser. PST vurderer nå om han skal pågripes.

Mullah Krekar

mulla Krekar ble mandag dømt til fem års fengsel for trusler. Dommen ble anket på stedet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Ifølge Aftenposten skal Krekar ha kommet med truslene i helgen.

På nettstedet paltalk.com skal han på direkten ha oppfordret til handling mot norske politifolk og norske interesser i utlandet. Dette er samme nettsted han ifølge mandagens dom tidligere har kommet med straffbare trusler på.

Informasjonssjef Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste vil ikke kommentere om politiet nå gransker mulla Krekar for nye trusler. Han vil heller ikke verken bekrefte eller avkrefte om det er aktuelt å pågripe mulla Krekar.

Etter at Krekar hadde uttalt seg på paltalk.com, skal de ha blitt lagt ut på YouTube, men opptakene var slettet da Aftenposten prøvde å finne dem mandag kveld.

Vurderer pågripelse

Også på nettstedet durbeen.org, som drives av Krekar-tilhengere, skal oppfordringen til å ramme norske politifolk ha blitt spredt.

Nå vurderer PST om Krekar skal pågripes, skriver VG Nett. Siden Krekar i går ble dømt til fem års fengsel for å ha kommet med trusler overfor navngitte personer, har PST vurdert om de skal pågripe Krekar og sette ham i varetekt frem til ankesaken starter.

Angrep TV 2

Etter å ha blitt dømt til fengsel mandag, gikk Krekar til angrep på TV 2-nyhetsteam. Angrepet skjedde i TV 2-huset i Oslo i forbindelse med et intervju med TV-stasjonen Al Jazeera. Etter intervjuet prøvde TV 2 å stille Krekar et par spørsmål, noe som gjorde Krekar rasende.

Krekar til angrep på TV2
Foto: TV2

Al Jazeeras Oslo-korrespondent, Samir Shatara, sa til NRK.no mandag at han var kraftig irritert på TV 2, fordi de forstyrret Krekar etter at Al Jazeera hadde leid TV 2s lokaler for å gjøre et intervju med Krekar.

Angrepet skjedde bare noen få timer etter at Krekar Oslo tingrett dømte Krekar til fem år for blant annet å ha fremsatt drapstrusler mot navngitte personer.

Dommen var i tråd med aktoratets påstand. I tillegg er han dømt til å betale 100.000 kroner i oppreisning til en av de tre kurderne han har fremsatt trusler mot.

Høyres partileder Erna Solberg er glad for at mulla Krekar ble dømt til fem års fengsel for drapstrusler.

– Jeg synes det er bra at dommen klart sier at dette var trusler, uansett hvordan man pakker det inn. Det er ikke slik at man kan true norske myndigheter, og man kan ikke true seg til opphold i Norge, sier Solberg

AKTUELT NÅ