Hopp til innhold

13-åring døde i ATV-ulykke

En 13 år gammel jente døde da hun og en jevnaldrende venninne kjørte av veien med en firehjuling på Vikerfjell i Buskerud rundt midnatt lørdag kveld.

– To jenter på 13 år har kjørt en ATV på veiene opp mot Vikerfjell, men var uheldige og kjørte av veien i en sving. Jenta som førte firehjulingen pådro seg store skader, og livet sto ikke til å redde, sier operasjonsleder Kai Gudbrandsen i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.

Ulykken skjedde trolig like før midnatt sent lørdag kveld. Den 13 år gamle venninnen som satt bak på kjøretøyet, slapp fra ulykken med lettere skader.

– Hun ble kjørt til Ringerike sykehus på Hønefoss med ambulanse, sier operasjonslederen.

Uklart hvorfor sjåføren kjørte ut

Det ble sendt luftambulanse, to ambulanser og politi til ulykkesstedet. Det ble utført livreddende førstehjelp, men 13-åringen som hadde kjørt firehjulingen var for hardt skadd og døde av skadene hun hadde pådratt seg.

Ringerike kommunes kriseteam ble varslet og har tatt hånd om de to jentenes familier.

Årsaken til utforkjøringen er foreløpig ikke fastslått, men det er svingete veier i området, der det ligger mange hytter.

Statens Vegvesen sin ulykkesgruppe er varslet og vil i løpet av dagen se på stedet for ulykken. Firehjulingen skal undersøkes på mandag.

Politiet ble varslet rundt midnatt