Hopp til innhold

Breivik stiller spørsmål ved psykiaternes kompetanse

Anders Behring Breivik stiller spørsmål ved kompetansen til psykiaterne som vurderte ham, og han mener at det er faktafeil, feilsitater og ting som er tatt ut av sin sammenheng i rapporten om ham.

Torgeir Husby

Anders Behring Breivik (innfelt), tviler på kompetansen til blant andre psykiater Torgeir Husby.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Terrorsiktede Anders Behring Breivik fikk fredag lest opp omtrent halvparten av den 230 sider lange rapporten som rettspsykiaterne Torgeir Husby og Synne Sørheim har skrevet.
I seks timer fredag leste advokatene Tor Jordet og Odd Ivar Grøn opp fra rapporten for Breivik i Ila fengsel. Den terrorsiktede var iført håndjern og satt på den andre siden av en glassvegg og hørte på, skriver Dagbladet.

Les også: Breiviks halvsøster er avhørt i USA

– Han setter spørsmålstegn ved hvilken kompetanse de sakkyndige har med ideologiske gjerningsmenn. Han mener at ting som for dem kan oppfattes bisart, ikke er det for ham. Han sier han har spurt begge om hva slags kompetanse de har på ideologiske terrorister og fått til svar at de ikke har noen kompetanse på det, sier Jordet.

Les også: Flere eksperter reagerer på vurderingen av Breivik

Breivik mener at faktiske opplysninger og ideologiske temaer er feil gjengitt, feilsitert og tatt ut av sin sammenheng i rapporten fra de sakkyndige.
Han vil imidlertid lese hele rapporten før han bestemmer om han ønsker en ny vurdering. Hittil har han bare fått deler av den muntlig. Opplesingen av rapporten for Breivik fortsetter til uka. (©NTB)

AKTUELT NÅ