Hopp til innhold

Norske politikere trues på livet på russisk nettside

Flere navngitte, norske politikere trues på livet på en russisk nettside, i forbindelse med en antinazistisk markering i Oslo 9. november.

Knut Storberget

Justisminister Knut Storberget er blant politkerne som trues på den russiske nettsiden.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

På en russisk nettside ble det torsdag lagt ut en melding om at åtte navngitte personer skal «utryddes» 9. november i forbindelse med en antinazistisk markering på Youngstorget, som arrangeres i regi av SOS Rasisme, skriver TV2.no.

På listen står blant annet de profilerte Ap-toppene Knut Storberget, Raymond Johansen, Libe Rieber-Mohn og Eskil Pedersen.

«Arven etter Behring Breivik»

I tillegg til Ap-politikerne står også Jan Erik Skretteberg (leder av SOS Rasismei Buskerud), og Ane Tusvik Bonde (Stiftelsen menneskerettighetshuset) på listen.

Et av punktene på listen handler ikke om en enkeltperson, men om Blitz-miljøet.

Det er også lenket til diverse nettsider der man finner bilder av personene på listen, i tillegg til begrunnelser for hvorfor vedkommende er omtalt.

Gruppen som står bak kaller seg «Organisasjonen Fritt Norge» og hevder de vil ta opp arven etter Anders Behring Breivik.

Ifølge TV2 er PST kjent med truslene på nettsiden, og melder at PST etterforsker gruppen.

PST sier at de av prinsipp ikke kommenterer sikkerheten rundt norske myndighetspersoner.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Russisk nettside

Skjermdump av den russiske nettsiden.

Foto: NRK/Skjermdump

Vitnet mot Datsik

Truslene mot Storberget begrunnes med at det var han som sendte nynazisten Vatsjeslav Datsik ut av Norge. Den gang vitnet Storberget i retten.

Storberget vitnet i rettsaken mot Datsik. I etterkant ble det også meldt at en av Datsiks tilhengere hadde med seg en kniv i Oslo tingrett da Storberget vitnet.

På nettsiden heter blant annet at man «alltid må være forsiktig rundt Storberget, og ikke gå hurtig mot han, fordi han har bevæpnede livvakter med seg», ifølge TV2.

TV-kanalen melder også at Storberget har hatt livvakter rundt seg etter 22. juli, og at ingen i Arbeiderpartiet har ønsket å kommentere truslene.

Norske politikere truet på russisk nettside

Skjermdump av den russiske nettsiden.

Foto: NRK/Skjermdump

AKTUELT NÅ